Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΚΑΡΤΕΣ … ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ

Ο υπουργός Ραγκούσης έστειλε για… διαβούλευση στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τον τίτλο «Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. – Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης».

Αυτό αποτελεί «μπούσουλα», για την καθοδήγηση των στελεχών του «Καλλικράτη» στα πρώτα τους βήματα. Μέσα στους  άλλους υπάρχει κι ο «άξονας», που έχει την ονομασία «ηλεκτρονική Κάρτα του Δημότη». 

Έτσι, στο άρθρο 2 του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. -  Άξονας 1.- Οριζόντια Παρέμβαση 3: Έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Λέει: «Η οριζόντια παρέμβαση προωθεί έργα και δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τη δημιουργία e-ΚΕΠ, τη δημιουργία τεχνολογικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του πολίτη με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας (κάρτα του Δημότη), την ανάπτυξη και υποστήριξη συστημάτων παροχής διοικητικής βοήθειας στο σπίτι κ. α.».

 Και προβλέπει την έκδοση και χορήγηση στους Δημότες - Πολίτες  9-εννιά καρτών, από τις οποίες οι 4 πρώτες έχουν τις ονομασίες:1. Κάρτα Αγορών. 2.Κάρτα του Εργαζομένου. 3.Κάρτα Υγείας. 4.Κάρτα του Δημότη. Των επόμενων τεσσάρων η ονομασία δεν αναφέρεται. Η με αρ. 9-η τελευταία δηλαδή, όταν εκδοθεί, θα ενσωματώνει το περιεχόμενο των οκτώ, που θα έχουν προηγηθεί, και θα ονομάζεται Κάρτα του Πολίτη.


Η σταδιακή έκδοση των καρτών αποβλέπει στο να μην υποψιαστεί ο Πολίτης ότι η τελευταία θα είναι η υπερκάρτα, που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη, κι αρνηθεί την υποχρεωτική παραλαβή της.

Έτσι θα εξαπατηθεί με την έκδοση των οκτώ προηγουμένων, που θα περιέχουν κατά τομείς τα προσωπικά, τ’ ατομικά του στοιχεία. Οι οκτώ, των οποίων η έκδοση και παραλαβή έχει αρχίσει, δεν θα διαφέρουν στη δομή ούτε μεταξύ τους, ούτε με την ένατη και τελευταία. Όλες θα έχουν το ηλεκτρονικό ΑΜΚΑ, που ήδη έχομε πάρει όλοι μας, γιατί μας έπιασαν στον ύπνο. Αυτός ο αριθμός είναι ο μοναδικός αριθμός του κάθε πολίτη και θα υπάρχει και στις εννέα κάρτες. Θα υπάρχει ακόμα σε όλες ενσωματωμένο πλίνθιο, που επιτρέπει την ανάγνωση των περιεχομένων σ’ αυτές στοιχείων. Εκείνος , που θα επεξεργάζεται  τις πληροφορίες για το κάθε άτομο, θα τις παίρνει με τη βοήθεια του πλινθίου από την κάρτα σας. Κ εφόσον θα κρατείτε την κάρτα σας, ο ενδιαφερόμενος να σας βρει, θα μάθει που βρίσκεσθε από το πλίνθιο, που θα του δώσει το στίγμα σας. Όλες οι κάρτες θα έχουν τον γραμμωτό κώδικα 666, τον αριθμό του Θηρίου.

Πολλοί από σας έχετε ήδη στην τσέπη σας κάρτα κάποιας τράπεζας, ή και κάποιου «σούπερ μάρκετ». Ενεργείτε συναλλαγές με την τραπεζική κάρτα και ψωνίζετε με την κάρτα από το μαγαζί, που σας την πρόσφερε… για να έχετε το δικαίωμα  έκπτωσης. Σωστά; Γιατί όμως όλοι αυτοί ενδιαφέρονται να τους προσκομίσετε τα στοιχεία ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ, και το εκκαθαριστικό της εφορίας; Γιατί θέλει να γνωρίζει ο «σουπερμαρκετάς», του οποίου είστε πελάτες, όλ’ αυτά; Θέλει να σας κάνει έκπτωση στις τιμές των προϊόντων, που αγοράζετε από το μαγαζί του; Να βάλλει «πλαφόν» σε όποιο  ύψος της συναλλαγής  καθορίσει ως «μίνιμουμ» , για να έχει ο πελάτης δικαίωμα έκπτωσης και να ενεργεί την έκπτωση στο ταμείο, για όλους τους πελάτες, που θα προβούν σ’ αγορές προϊόντων ίσης τουλάχιστον αξίας με το «μίνιμουμ» που έχει καθορισμένο. Από ‘κει και πέρα τι τα θέλει τα υπόλοιπα και τις κάρτες; Σε τι του χρησιμεύουν; Πού του χρειάζονται;
 
 
 Έτσι έχετε αποκτήσει εθισμό στις κάρτες κ έχετε συμβάλλει στον έλεγχο, που ενεργείται σε πειραματικό στάδιο. Έτσι θ’ αποδεχτείτε πιο εύκολα την «αθώα» πρώτη κάρτα. Αυτή, που ονομάζουνε «Κάρτα Αγορών». Αυτή θα περιέχει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, που περιέχει κ η αστυνομική σας ταυτότητα, κ επί πλέον όλα τα οικονομικά-περιουσιακά σας στοιχεία και φυσικά τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Μ’ αυτή θα ενεργείτε όλες τις συναλλαγές, και δεν θα μπορείτε ούτε ν’ αγοράσετε, ούτε να πουλήσετε χωρίς αυτή. Αυτό γράφει κι ο Ευαγγελιστής και Μαθητής του Κυρίου Ιησού Ιωάννης στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, που ονομάζεται «Αποκάλυψις». Θα σας πούν πως είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των συναλλαγών σας από την Εφορία, ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, την οποία επίτηδες άφησαν να φτάσει στο σημείο που ήδη βρίσκεται. Δεν σας λένε ψέματα. Σας κρύβουν όμως  τη μισή αλήθεια. Σ’ αυτή την κάρτα θα έχουν πρόσβαση όλες οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, και φυσικά το υπουργείο οικονομικών. Αυτή η κάρτα θα οδηγήσει στην αχρήματη κοινωνία, προς την οποία μας κατευθύνει η οικονομική κρίση, που είναι στημένη παγίδα. Η αχρήματη κοινωνία οδηγεί στον απόλυτο έλεγχο της οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης του πολίτη. Σε οποιαδήποτε στιγμή ο πολίτης θα μπορεί να βρεθεί άφραγκος κι ακτήμονας, γιατί, χωρίς να το ξέρει,… ξόδεψε τα κεφάλαιά του κ εκποίησε τα περιουσιακά του στοιχεία. Έτσι θα μπορούν να καταστραφούν οικονομικά κάποιοι αντιφρονούντες…   Απευθείας πρόσβαση στο περιεχόμενο της κάρτας αυτής θα έχουν οι περιφερειακές κ η κεντρική υπηρεσία των οικονομικών υπουργείων. Αν, ύστερ’ απ’ όσα βλέπετε, ακούτε και μαθαίνετε, εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε πως η υπηρεσίες των υπουργείων είναι στελεχωμένες από πρόσωπα άμεμπτα, αγγελάκια, που μόνο τα φτερά τους λείπουν, εμπιστευτείτε σ’ αυτούς τη διαχείριση των οικονομιών και των περιουσιακών σας στοιχείων.


Για τη δεύτερη κάρτα θα σας πουν ότι είναι απαραίτητη για να ελέγχεται ο αριθμός των εργαζομένων και νόμιμα προσλαβαινομένων από τις επιχειρήσεις, ώστε να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία, η εισφοροδιαφυγή και ν’ ασφαλιστεί η τήρηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, η απόδοση επιδόματος ανεργίας, κι ό,τι άλλο στα εργασιακά.  Κ είναι αλήθεια. Πλην όμως δεν θα μάθετε για την αστυνόμευση της εργασίας, που θ’ ασκείται μέσω αυτής. Ούτε για την αποκάλυψη της πραγματικής αμοιβής, που δεν θα μπορέσετε ν’ αποκρύψετε από το ασφαλιστικό σας ταμείο, ούτε κι από την Εφορία. Και το μεν ασφαλιστικό ταμείο θα σας εισπράξει την ασφαλιστική εισφορά επί των πραγματικών αμοιβών, την οποία επιβαρύνεται ως τώρα ο εργοδότης και δεν Σας αρέσει. Η δ’ Εφορία θα Σας φορολογήσει πάνω στις πραγματικές Σας αμοιβές.  Χρήματα βέβαια δεν θα πιάνετε στα χέρια σας, γιατί το χρήμα, όπως προανέφερα, θα έχει καταργηθεί. Ώστε θα ξεχάσετε το «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν», όπως και τις πληρωμές κάτω από το τραπέζι, τα φακελάκια, κι άλλα… σεμνά και συγκινητικά.

 Στο περιεχόμενο της κάρτας αυτής θα έχουν πρόσβαση το υπουργείο εργασίας κι όλες οι περιφερειακές του υπηρεσίες κ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί. Μην ξεχνάτε ότι η αισχροκέρδεια τιμωρείται, αλλά, ως την ώρα, ο αισχροκερδής αμείβεται.    

Την τρίτη κάρτα είχε διαφημίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά έκαμε πίσω. Προώθησε όμως την αντικατάσταση των συνταγολογίων των βιβλιαρίων ασθενείας των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με νέα, που φέρουν το γραμμωτό κώδικα. Και για να πάρει ο δικαιούχος το νέο συνταγολόγιο πρέπει να υποβάλλει αίτηση, ώστε να φαίνεται ότι δεν τον υποχρέωσε κανένας ν’ αλλάξει το παλιό, αλλά αυτός το ζήτησε! Και στην αίτηση βέβαια σημειώνονται όλα τα στοιχεία ταυτότητας, το ΑΜΚΑ και θαρρώ πως χρειάζεται να συνοδεύει την αίτηση  και φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας. Έχει, λοιπόν, η αρμόδια υπηρεσία τ’ απαραίτητα στοιχεία για την ετοιμασία της κάρτας και λείπει ακόμη το ιστορικό υγείας. Αυτό μπορεί να συμπληρωθεί κ εκ των υστέρων.

 Θα δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της κάρτας, με την περιφρούρηση του συστήματος υγείας, την εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς και την βοήθεια που προσφέρει το ιατρικό σας ιστορικό σ’ έκτακτα περιστατικά, που, ό μη γένοιτο, μπορεί να σας συμβούν.

  Δεν θα σας πούν όμως ότι το ιατρικό σας ιστορικό είναι χρήσιμο να το γνωρίζει το υπουργείο, για την εξυπηρέτηση του συστήματος, ώστε να μην εκδημήσετε από ασθένεια, που ποτέ δεν είχατε και ποτέ δεν Σας είχε προσβάλλει…

   Όταν, λοιπόν «τσοντάρουν» το περιεχόμενο όλων αυτών των καρτών τα «καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία».   «Τσοντάρει» κ η Τοπική Αυτοδιοίκηση το της κάρτας  του  Δημότη. «Τσοντάρουν» κ οι λοιποί αρμόδιοι  το των άλλων τεσσάρων καρτών, που δεν γνωρίζομε ακόμη. Τότε δεν θα ολοκληρώσουν το περιεχόμενο της ενάτης… συμφωνίας του Μπετόβεν;

 Θα το ολοκληρώσουν και θα έχει και… «ρέκβιεμ»… 

 

                                                                                  Γράφτηκε: 31.12. 2010

                                                                   Δημοσιεύτηκε: 548/22.1.2011Ρ.  

 

                                                                                 Αναρτήθηκε: 21.8.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου