Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σεράγεβο: 28.6.1914 / Άγκυρα: 19.12.2016


          

Στις  28.6.1914 στην πολυπολιτισμική και βιομηχανική  πόλη  της Βοσνίας Σεράγεβο, που τότε ανήκε στην Αυστροουγγαρία, σημειώθηκε η δολοφονία του Αρχιδούκα της Αυστρίας, διαδόχου του θρόνου  Φραγκίσκου  Φερδινάνδου. Δολοφόνος του Αρχιδούκα υπήρξε ο Πανσλαβιστής Γαβριήλ Πρίντσιπ.

 Αυτή η δολοφονία υπήρξε η αφορμή του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που κηρύχτηκε 28.7.1914, με το βομβαρδισμό του Βελιγραδίου, από την Αυστροουγγαρία.

«Πίσω από τους φαινομενικούς φορείς της εξουσίας βρίσκονται οι τράπεζες· αυτές είχαν ήδη σωρεύσει τεράστια υπερκέρδη και αναζητούσαν ό,τι θα μπορούσε κανείς να ονομάσει «χώρους επένδυσης». Τέτοιοι «χώροι» ήταν τότε οι εκτάσεις που διατελούσαν υπό καθεστώς αποικιακό ή ημιαποικιακό, οι οποίες όμως είχαν από καιρό διανεμηθεί μεταξύ των ανεπτυγμένων / ιμπεριαλιστικών κρατών. Τα υπερκέρδη των τραπεζών όμως υπαγόρευαν νέα κατανομή των υπό αποικιακό καθεστώς χωρών και γενικώς του κόσμου μας ­ και απόρροια της απαίτησης αυτής υπήρξε σύγκρουση που κατέληξε στον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο».


                 Ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα Ανδρέι Καρλόφ (Andrey Karlov) 

 

 

 

Και σήμερα, όπως διαπιστώνετε, οι τράπεζες είναι που φέρουν την ευθύνη της  θλιβερής, ανάξιας του πολιτισμού, ρευστής κι ασταθούς πολιτικά, αισχρής και πρόστυχης κοινωνικά, εγκληματικής κι αρπαχτικής οικονομικά, βλάσφημης κι ανίερης θρησκευτικά, ληστρικής κι απάνθρωπης κατάστασης κρίσης, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής.

Και σήμερα, κάτω από αυτή την αθλιότητα, βιώνομε σε παγκόσμιο επίπεδο το αίσχος της ληστρικής συμπεριφοράς των Τραπεζών. Της Βιομηχανίας. Του παγκόσμιου ελέγχου τροφίμων. Της παγκόσμιας πολιτικής ρευστότητας και κοινωνικής ανασφάλειας. Της εξώθησης σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση κ ελέγχου των πάντων από μια «κάστα» ύπουλων Εβραιοσιωνιστών, που επιδιώκει να καταστεί παντοκράτορας δυνάστης επί της Γης.  Και, για να πετύχει το σκοπό της, μετέρχεται κάθε μέσον και τρόπο. Δεν ορρωδεί και δεν υποχωρεί μπροστά στο έγκλημα, αρκεί αυτό να εξυπηρετεί και να προωθεί το σκοπό της. Έτσι δε δίστασε χθες 19.12.2016 να προβεί σ’ επαχθές έγκλημα στην Άγκυρα, που δολοφόνησε τον Πρέσβη της Ρωσίας Ανδρέι Καρλόφ (Andrey Karlov)! 

         

 Ο δολοφόνος παντουρκιστής, τ’  αθώο θύμα, και «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Μην ξεχνάτε το Χαλέπι! Μην ξεχνάτε τη Συρία!»…

 

Ο Πρέσβης ομιλούσε σε κάποια εκδήλωση σε «γκαλερί» της Πρωτεύουσας της Τουρκίας, όταν ο 22/χρονος Παντουρκιστής Τούρκος αστυνομικός ειδικών δυνάμεων Mevlüt Mert Altıntaş, παρουσιάστηκε ένοπλος πίσω από τον Καρλόφ και, φωνάζοντας πυροβόλησε τον ανύποπτο Πρέσβη από πίσω και το δολοφόνησε!!

Τόσον ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο κι ο λαθρέμπορος όπλων υδατανθράκων και ναρκωτικών, σωματέμπορος εκμεταλλευτής της προσφυγιάς, και Παντουρκικής Ταγίπ Ερντογάν (ποιος τον πιστεύει;) δήλωσαν ότι πρόκειται για «προβοκάτσια», που σκοπόν έχει να διαταράξει τις (διαταραγμένες) σχέσεις των δυο Κρατών…

 «Η δολοφονία, με άτιμο τρόπο, του πρεσβευτή αποτελεί αναμφίβολα προβοκάτσια που στοχεύει στο να τσακίσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία την οποία προωθούσαν η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση αυτής της διένεξης…  Θα μάθουμε ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή και θα τιμωρηθούν…  . Η Μόσχα θέλει να μάθει με βεβαιότητα ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή. » (Πούτιν).

Ο Δολοφόνος αυτός  είχε το Θράσος και δεν αποχώρησε μετά την εχτέλεση της δολοφονίας. Παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος, όχι για να συλληφθεί, αλλά για να γίνει «μάρτυρας»! Οι δε συνάδελφοί του δεν τον κάλεσαν ν’ αφήσει τ’ όπλο του και να παραδοθεί! Αλλά τον εχτέλεσαν! Γιατί; Για να του κλείσουν το στόμα πριν οδηγηθεί σε ανάκριση; Αυτή την εντολή είχαν; Φοβήθηκαν, μήπως αν συλληφθεί και οδηγηθεί σε ανάκριση δεν αντέξει κι αποκαλύψει ποιοι τον εξώθησαν στ’  αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε;

Ο καιρός θα δείξει…

Μακάρι  η πράξη του να μην θεωρηθεί  αιτία πολέμου «casus belli», όπως η πράξη του δολοφόνου του Αρχιδούκα της Αυστρίας, πράγμα που υποπτεύομαι…

Μακάρι να πέφτω έξω κ η δολοφονία του Πρέσβη της Ρωσίας να μην αποτελέσει την αφορμή του Γ΄ Παγκόσμιου, του οποίου αιτίες κήρυξης υπάρχουν ήδη πολλές και το κλίμα έχει αρκετά καλλιεργηθεί κ είναι ώριμο να δεχτεί την κήρυξή του…

                                                            20.12.2016.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου