Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

GIOAKIM GKAOYK


Ο πρώην Πάστορας και τώρα Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Ιωακείμ Γκάουκ βρίσκεται στην Ελλάδα  ως επίσημος επισκέπτης.

Ήρθε με πρωτοβουλία του Γερμανικού Κράτους ή ως καλεσμένος του «Ελληνικού» Κράτους;

Τι ήρθε να κάνει εδώ;

Ήρθε  να διαπιστώσει την κατάσταση, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός κάτω από την κατοχή του Δ’ Γερμανικού Ράιχ;

Ήρθε να ελέγξει τους Κουίσλιγκς, που διαχειρίζονται την εξουσία, αν επιτελούν σωστά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, που τους έχει αναθέσει η  Λέσχη των Bilderberg;

Ήρθε, για ν’ αγαντάρει τους τρεις απεσταλμένους θρασείς εκβιαστές, που εκπροσωπούν  την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που αποτελούν καταστήματα, που ελέγχονται από τον Εβραιοσιωνισμό;

Ή μήπως ήρθε για να διαπιστώσει αν ο Ελληνικός Λαός εξακολουθεί ακόμη να είναι Ελληνικός;

Εν πάσει περιπτώσει ήρθε. Κ ήρθε, όπως είπε, και  γιατί:

 

 «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή… «

» Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία(!) «

Γι’ αυτό ήρθε; Για να επιβεβαιώσει τη μακρόχρονη φιλία; Και με ποιους ανθρώπους μίλησε; Και για ποιους δεσμούς των δυο Λαών τους είπε;

 

Την ποια φιλία των δυο χωρών εννοείτε, κύριε Πρόεδρε;

Αυτή, που είχαν οι δυο Λαοί μας επί Γουλιέλμου Β’ 1914 -1918; Ξεχνάτε πως τότε Βασίλισσα της Ελλάδας ήταν η αδελφή του Γουλιέλμου Σοφία; Αυτή θέλατε τότε να τιμήσετε με τη φιλία Σας ή μόνο τον Ελληνικό Λαό; Από  αγάπη  βοηθήσατε στη διαίρεση του Ελληνικού Λαού τότε;

Ή μήπως εννοείτε τη φιλία,  την οποία επιδείξατε στα 1920-1924 και διατιμήσατε το Μικρασιατικό Ελληνισμό, με τούρκικο γιαταγάνι; Κάνατε παρελθόν το Μικρασιατικό Ελληνισμό και παραδώσατε στους Μογγόλους τον Ελληνικό Πολιτισμό μαζί με την Ιωνία, την Αιολίδα, τον Πόντο, τις Ελληνικές αυτές Πατρίδες κι όχι μόνο;  Αυτή ήρθατε να μας επιβεβαιώσετε πως τιμήσατε;

Ή μήπως ήρθατε για να μας υπενθυμίσετε τη φιλία, με την οποία μας τίμησε ο Εβραιογερμανός Σιωνιστής Αδόλφος Χίτλερ κατά τα έτη 1941-1944; Ήρθατε για να θαυμάσετε το λαμπρό έργο, που επιτέλεσε στην Ελλάδα το χτήνος αυτό; Δεν ήταν βέβαια εξωγήινοι αυτοί, που αποτελούσαν τα εχτελεστικά του όργανα! ΝΑΖΙ Γερμανοί ήταν!  Δεν το πιστεύετε; Ρωτήσετε και τον Παπούλια και το Γλέζο και θα δείτε πως θα Σας το επιβεβαιώσουν.

 Και σήμερα, που θα επισκεφτείτε, σα δε ντρέπεστε κ Εσείς κι αυτοί που θα Σας συνοδέψουν, τους Λιγκιάδες, θα Σας το επιβεβαιώσουν οι απόγονοι όσων από αυτούς, τα ονόματα των οποίων θα διαβάσετε στο Ηρώο, πρόφτασαν κι άφησαν απογόνους. Γιατί όμως προτιμάτε και πάτε Λιγκιάδες κι όχι σε πιο κοντινά χωριά προς την Πρωτεύουσα;

 Με ποια συνείδηση, κύριε Πρόεδρε, θα σηκώσετε τα μάτια Σας και θα κοιτάξετε κατάματα τους ανθρώπους αυτούς, που απορφάνισε και ξεγύμνωσε και λεηλάτησε ό,τι πιο πολύτιμο είχαν στη ζωή τους η φιλία, που επέδειξε και τότε η ΝΑΖΙστική Γερμανία προς τη Μεταξική φιλικά διαθεμένη και προσκείμενη Ελλάδα;  

Καλά λέτε πως ο Λαός μας «αγωνίστηκε ενάντια σε αυτούς τους βάρβαρους ανθρώπους», που ήταν φυσικά Γερμανοί κ έδωσε την πρώτη Νίκη στους τότε Συμμάχους.

Είπατε ακόμη πως:   « Αισθάνομαι ευτυχής που μπορώ να εκπροσωπήσω μια εντελώς άλλη Γερμανία από αυτή που ζήσατε εσείς τότε.»

Λυπάμαι, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν εκπροσωπείτε «μια εντελώς άλλη Γερμανία». Εκπροσωπείτε την ίδια Γερμανία, με την ίδια φασιστική νοοτροπία, που όμως διδάχτηκε από τις ήττες, που υπέστη κατά το παρελθόν, κι άλλαξε μεθοδολογία.  Και με αυτό το διαφορετικό τρόπο ταχτικής, ασκείτε σήμερα την ίδια στρατηγική. Επιδιώκετε, κ Εσείς προσωπικά εφόσον μετέχετε στα όργανα, να επιτύχετε τον ίδιο σκοπό, που απέτυχαν οι πριν από Σας να επιτύχουν. Την επιβολή του Δ’ Γερμανικού Ράιχ! Την υποδούλωση των Λαών της Ευρώπης στο Εβραιοσιωνιστικό Ιμπέριουμ της Γερμανίας.

Και μια εκδήλωση της προς εμάς φιλίας της σύγχρονης Γερμανίας είναι η επονείδιστη πολιτική οικονομική και κοινωνική κατάσταση, την οποία μας υποχρεώσατε και βιώνομε οι Έλληνες σήμερα.

 Εσείς, οι Γερμανοί, τη μεθοδεύσατε. Εσείς, οι Γερμανοί, βρίσκεστε πίσω από αυτή την κρίση που διερχόμαστε.

 Γερμανική είναι η SIEMENS. Γερμανική κ η TELEFUNKEN.  Γερμανική  κ η A.E.G..  Γνωρίζομε τους δεσμούς φιλίας, που αναπτύχθηκαν μεταξύ Γερμανίας κ Ελλάδας,  με διαμεσολαβητές  το Ι. Βουλπιώτη, γαμπρό του Καρλ Φριντριχ φον Ζίμενς, το Νικόλαο Χριστοφοράκο παλιότερα, όσο και με το γιο του Μιχαήλ Χριστοφοράκο σχετικά πρόσφατα, και το πόσο αποδοτική υπήρξε η συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας και τότε και τώρα. Τους στενούς δεσμούς του δικού μας Σπύρου Μαρκεζίνη, με τον δικό Σας Έρχαρτ, επί Αντενάουερ και πόσο γόνιμη συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας πέτυχε η συμφωνία των δυο αυτών μεγάλων ανδρών!

 Ακόμη κι «ο καγκελάριος υπεγράμμισεν ότι εκτέλεσις της από 11-11-53 Συμφωνίας της Βόννης θα συμβάλη εις την εφαρμογήν των σχεδίων ανασυγκροτήσεως της ελληνικής κυβερνήσεως».

Πώς να ξεχάσομε όλες αυτές τις ευεργεσίες;!

Όλες αυτές μας βοηθούν να καταλάβομε πιο καλά το πόσο πολύ Σας θλίβει και Σας συνθλίβει και Σας καταθλίβει το «πόσο πολύ υποφέρουν αυτοί που δεν προκάλεσαν την κρίση». Το «πόσο μεγάλη είναι η φτώχεια των ανέργων». Τόσο, που, «δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ τη γερμανική πραγματικότητα υπό τέτοιες συνθήκες».

Καταλαβαίνομε πόσο πολύ επιθυμείτε «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανεργία», όπως και το γιατί το λέτε, αλλά δεν το κάνετε. Απόδειξη η απάντησή Σας προς την επίμονη επισήμανση Παπούλια, που τόλμησε να   Σας πει κατάμουτρα ότι:

«Γνωρίζετε τους προσωπικούς δεσμούς που έχω με τη Γερμανία. Οι ιδιαίτεροι αυτοί δεσμοί καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο να κατανοήσω την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν πρόκειται μόνο για μία εκκρεμότητα που ρίχνει αρνητική σκιά στις σχέσεις μας. Πρόκειται και για ένα κρίσιμο ζήτημα πολιτικής ηθικής. Είναι οξύμωρο ο ελληνικός λαός να καλείται να υλοποιεί, άνευ συζητήσεως, επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να αρνείται τη διαπραγμάτευση. Να αρνείται τη διεθνή διαιτησία. Να αρνείται, δηλαδή, τη διεθνή νομιμότητα για την επίλυση διαφορών. Η θέση σας ότι "δεν υφίσταται θέμα" είναι ένας ισχυρισμός. Δεν μπορεί να προβάλλεται μονομερώς σαν τελικό συμπέρασμα».

Κι ότι: «....η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών».

Κι ακόμη ότι: «Είναι οξύμωρο ο ελληνικός λαός να καλείται να υλοποιεί επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Εσείς όμως πλύνατε τα χέρια, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος κι απαντήσατε στον Έλληνα ομόλογό Σας πως:

«Δεν μπορώ να πάρω άλλη θέση από τη νομική θέση της κυβέρνησης της Γερμανίας. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι, όταν πάμε μαζί στα Γιάννενα, να βρω τα λόγια και να αναγνωρίσω την ενοχή της Γερμανίας στα θύματα της περιοχής. Η ενοχή δεν έχει μόνο υλική, αλλά και ηθική διάσταση. Στη Γερμανία υπάρχει μία λάθος εξέλιξη. Πολλά πράγματα έχουν περάσει στη λήθη. Υπάρχει ηθικής τάξεως ενοχή. Θα δείξω τον δρόμο. Οι φρικαλεότητες του ναζισμού θα πρέπει να μείνουν στη μνήμη μας».

Λυπούμαι, κύριε Πρόεδρε! Αλλά η απάντηση που δώσατε στον Έλληνα ομόλογό Σας και μέσω αυτού προς τον Ελληνικό Λαό, αποτελεί άλλο ένα χαστούκι προς τον περήφανο αυτό Λαό, μέλος του οποίου είναι κ η ταπεινότητά μου. Το «συμπάθιο», που είπατε πως θα εκφράσετε στους Λιγκιάδες, δεν μας είναι αρκετό. Και μάλιστα εφόσον αναγνωρίζετε πως υπάρχει και υλική υπόσταση στο θέμα.

Όπως δε μας είναι αρκετό και το ευχολόγιό Σας για τη σημερινή κρίση.

Ακούσατε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι:

«Η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος προχώρησε βίαια και έχει βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η οικονομία βυθίστηκε σ΄ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης με την ανεργία, κυρίως στους νέους να έχει φθάσει σε απαράδεκτα ποσοστά».

Κ Εσείς δώσατε την απάντηση

«Θέλω να εκφράσω την αναγνώριση και τον σεβασμό μου προς εκείνους που υπομένουν τις μεταρρυθμίσεις αλλά και αυτούς που τις συνεχίζουν».

 

Κύριε Πρόεδρε,

Πήρατε από την  Αξιωματική Αντιπολίτευση στην παραπάνω έκφρασή Σας την απάντηση, με την οποία  χαραχτηρίζει θετικό το γεγονός  αποδοχής από μέρους Σας της ηθικής διάστασης του γεγονότος και προσθέτει πως:

«… υπάρχει και η ιστορική και υλική (διάσταση) που δεν έχει εκπληρωθεί. Μπορεί να μην το έθεσαν οι κυβερνήσεις ποτέ, αλλά η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί. Θα το θέσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το θέλει ο λαός».

 

Όμως δεν είναι δυνατό ν’ αναγνωρίζετε και να σέβεστε τους θύτες το ίδιο, με τα θύματα. Ή είστε με τους μεν και κοροϊδεύετε τους δε  ή είστε με τους δε και κοροϊδεύετε τους μεν. Και δεν μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως είστε με τους θύτες και συμπλέετε μαζί τους, γιατί διαφορετικά δεν θα είσαστε Πρόεδρος της Γερμανίας, αλλά θα παραμένατε Πάστορας, έστω και σε κάποιο …παστωμένο Ναό…

 

Κύριε Πρόεδρε, όπως ακούσατε κι από τον Έλληνα Ομόλογό Σας:

«Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περικοπές. Ο κοινωνικά δίκαιος επιμερισμός των βαρών είναι επιβεβλημένος, αλλά δεν αρκεί... η βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να επιτευχθεί μόνο παραλλήλως με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις. Και αυτές δεν πρόκειται να γίνουν εάν δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος».

Αυτό, αφού η Εξοχότητά Σας είναι αναρμόδια να επέμβει, μεταφέρετέ το στην Καγκελαρία, ώστε ν’ αντιληφτούν κ οι εκεί ότι, εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε για τα κάγκελα.

Αυτό Σας το επιβεβαίωσε κ η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι: «Είναι απαράδεκτο η ανεργία των νέων να ανέρχεται στο 60% και παραδόξως η Γερμανία να αρνείται λύση σαν αυτή που την ευεργέτησε, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αναφέρομαι στη Διάσκεψη του 1953».

 

Είπατε ότι:  «όλοι στην Ευρώπη θέλουμε μία ανταγωνιστική, ευημερούσα Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία να διακρίνει τις προοπτικές της εντός και μαζί με την Ε.Ε.». Αυτό, αν πραγματικά το θέλετε, αποδείξετέ το με τα έργα. Από λόγια έχομε χορτάσει. Κ η Εβραιογερμανίδα Καγκελάριος βαδίζει στα χνάρια του ομοεθνή της Χίτλερ. Αυτό διαπιστώνομε από την καθόλου συμπεριφορά της, με την οποία φαίνεται να εκδικείται τον Ελληνισμό, επειδή αντιστάθηκε όσες φορές η Γερμανία θέλησε να τον υποδουλώσει...

Και, όπως Σας ρώτησε  κι ο Μανόλης Γλέζος, η Γερμανία «Πώς εξόφλησε την Πολωνία και την Γιουγκοσλαβία για το αναγκαστικό δάνειο που πήρε και δεν το έπραξε για την Ελλάδα»; Μήπως ένεκα της «μακρόχρονης φιλίας»,  που είπατε πως συνδέει τις δυο χώρες μας;…

Ή μήπως επειδή … υπέστειλε ο Γλέζος με το Σιάντα τη Σβάστικα, που μόλυνε  την Ακρόπολη; Εξάλλου εκδικηθήκατε με το κάψιμο των Ανωγείων και την εξορία των όσων κατοίκων τους, δεν δολοφονήσατε από τη μεγάλη φιλία, που αισθανόσαστε και γι’ αυτούς. Αυτοί όμως δε δολοφόνησαν τον Κράιπε, αν και μπορούσαν να το έκαναν…

                                                                  Γράφηκε στις 7.3.2014

    Διαβάζετε τα Blog: Σπέρνω στην Ξέρα και ellinikisalpigga

                                                            Κάνουν καλό στην …υγεία.

                   Αναρτήθηκε στο Σπέρνω στην Ξέρα στις 7.3.2014.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου