Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

2 1 Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ 2 0 1 1





 

Ως τώρα γνωρίζαμε την 21η Απριλίου 1967. Στο εξής εντάσσεται στις αποφράδες ημέρες του Ελληνισμού κ η 21η Ιουλίου 2011, ως ημέρα εκποίησης της Ελληνικής Γης, της Πατρίδας μας, κι απώλειας της Κυριαρχίας του Κράτους.

 Κι όπως  οι Εβραιοσιωνιστές των Η.Π.Α. δημιούργησαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έτσι δημιούργησαν κ οι Εβραιοσιωνιστές της Ελλάδας την 21η Ιουλίου 2011.

 Προηγούμενοι σταθμοί στην ιστορία τους κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα είναι: Η δημιουργία της 15ης Ιουλίου 1965 (Αποστασία). Η κήρυξη της διχτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 (Χούντα). Η επιστροφή στην Ελλάδα του προδότη Κ. Καραμανλή στις 24.7.1974, για να ολοκληρώσει την προδοσία της Κύπρου. Κ οι εκλογές της 18.10.1981, που έφεραν στην εξουσία τον Εβραιοέλληνα Ανδρέα Παπανδρέου, που ανέλαβε τη διάλυση της Κρατικής μηχανής, την οποία διάλυση ολοκλήρωσαν οι διάδοχοί του.

Οι επάλληλοι αυτοί σταθμοί διαδέχονται ο προηγούμενος τον επόμενο και κατατείνουν όλοι, καθώς κι επόμενοι αυτών  στον ίδιο σκοπό. Στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων. Στην εκχώρηση της εξουσίας σε αλλοδαπούς πράχτορες του Εβραιοσιωνισμού. Και στον κατακερματισμό της Ελληνικής Επικράτειας.  Αποτελούν κρίκους αλυσίδας, με την οποία αλυσοδένεται ο Ελληνισμός όλο και πιο σφιχτά.

 

Ωστόσο η προπαγάνδα οργιάζει! Σ’ αυτό το όργιο συμβάλλει κατά πολύ η πολυγλωσσία των Εβραιοσιωνιστών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλοι από αυτούς διαφημίζουν την έξοδό μας από το Ευρώ. (Μακάρι, Παναγία μου). Άλλοι, την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Μακάρι, Χριστέ μου). Άλλοι διατυμπανίζουν την πτώχευση του Ελληνικού Κράτους, που ως τώρα κρατούν …μυστική. Άλλοι την εκποίηση νησιών, για να μας προϊδεάσουν και να καταλάβομε τι εστί «Καλλικράτης». Άλλοι την καταβαράθρωση της …Μενεγάκη! Υπάρχουν και τέτοια ζωντόβολα, που γι’ αυτά, η «συγκλονιστική» αυτή είδηση αποτελεί πρώτο θέμα και μέριμνα!...

         


                                          Καλά αμειβόμενος δημοσιογράφος

 

Από την πλευρά δε της διεθνούς κατάστασης η αποσταθεροποίηση συνεχίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα γύρω από τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου κράτη, όπου επικρατεί ηφαιστειακός αναβρασμός. Το τόξο Λιβύη, Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Συρία, Τουρκία, Κύπρος, Ελλάδα, ήδη καπνίζει ως ηφαίστειο, και κάποιοι από τους κρατήρες του ξερνούν λάβα…

 

Ο ερίφης Ερντογάν, αφού εξαπέλυσε τις απειλές του προς το Ισραήλ(!), την Κύπρο και την Ελλάδα, προειδοποιώντας τα Κράτη αυτά πως η απόπειρα εξόρυξης υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της μη αποδεκτά καθορισμένης εκ μέρους τους Α.Ο.Ζ. αποτελεί «casus belli», επισκέφτηκε αυτή τη βδομάδα την Αίγυπτο.

 Από την επίσκεψή του προηγήθηκαν: Η επίθεση κατά της Ισραηλινής Πρεσβείας από Αιγυπτίους. Oι καταστροφές και τα θύματα, που προκλήθηκαν από αυτή την επίθεση. Kαθώς κ η ανάκληση Πρεσβευτών μεταξύ  Ισραήλ – Αιγύπτου κ Ισραήλ - Τουρκίας.

Ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του «αποθεώθηκε» από τον Αιγυπτιακό Λαό, όπως έδειξαν ξένοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Γεγονός, που  αποσιώπησαν τα φερέφωνα των  Ελληνικών και παρέλειψαν να μας δείξουν.

Υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια στην Αίγυπτο πέντε δις, αλλά δεν άκουσα καλά τίνος νομίσματος. 

Όμως αμφιβάλλω αν ποτέ συμφωνήσουν και συνεργαστούν οι Σιίτες της Αιγύπτου, με τους Σουνίτες της Λιβύης, που ενισχύονται από ακραία φανατικά θρησκευτικά κέντρα τελευταία. Όπως   επίσης αμφιβάλλω, ότι ο Ερντογάν θα τύχει αποδοχής από τους Σιίτες της Αιγύπτου, όσα λεφτά κι αν τους δώσει. Αυτοί δεν εξαγοράζονται όπως οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μάλιστα «μπιρ παρά»…

Παράλληλα η Κύπρος εξασφάλισε(;) δανεισμό από τη Ρωσία ύψους δυο δις ευρώ και με συμφέροντες όρους, τη στιγμή, που ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός επιμένει να δανείζεται μ’  επαχθείς όρους από τους Εβραιοσιωνιστές του City του Λονδίνου,  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

Αμφιβάλλω όμως ότι θα πάρ’ η Κύπρος  έστω κ ένα ρούβλι…

 Βάλλετε στο λογαριασμό και την κάπως ρευστή πολιτική κατάσταση, που επικρατεί στη Μεγαλόνησο. Δεν  είν’ εξάλλου  τυχαία κ η αυστηρή κριτική, που άσκησε πρόσφατα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Βλέπετε στη Μεγαλόνησο αυτή, η Εκκλησιαστική Ηγεσία έχει φωνή, κάτι, που στερείται σχεδόν στο σύνολό της η Εκκλησία της αδελφής της Ελληνικής Μεγαλονήσου Κρήτης, με φωτεινή εξαίρεση τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριο και περιορισμένο αριθμό Ιεραρχών, που δεν είναι μασόνοι ή και Τούρκοι υπήκοοι 

Η πολιτική Ηγεσία της Κύπρου έχει λάβει σοβαρά υπόψη της την Τουρκική απειλή και συσκέπτεται για τη λήψη προστατευτικών μέτρων. Υποθέτω με σοβαρό κι όχι με τρόπο «γιαλαντζί» τηλεδιάσκεψης τύπου Μέρκελ – Σαρκοζί – Παπαπούφ, που διαφημίζουν τα φερέφωνα του τελευταίου.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να στήσει στην Α.Ο.Ζ.  του, ή της Κύπρου, ή σ’ άλλη θαλασσινή περιοχή στα Νότια της Κύπρου, εξέδρα για γεώτρηση κι άντληση αερίου κι ανταπειλεί την Τουρκία.

 Κ είναι σίγουρο πως το Ισραήλ δεν θα κάμει πίσω και θα στήσει την εξέδρα και θα βάλει το τρυπάνι του σε λειτουργία στο υπογάστριο της Κύπρου. (Και το ‘βαλε  και το ‘βγαλε μ’ επιτυχία).

 Αμφίβολο είναι αν η Τουρκία αποπειραθεί να πραγματοποιήσει την απειλή της. Βέβαια Ισραήλ και Τουρκία έχουν ήδη διακόψει διπλωματικές σχέσεις, όπως προανέφερα. 

Αν  σπρώξει ο διάολος την Τουρκία να κάμει πράξη τα λόγια της, τότε είναι σίγουρο πως θα υπάρξει άλλη μια ένοπλη τοπική αναμέτρηση. Η αναμέτρηση αυτή θα εμπλέξει την Κύπρο. Η εμπλοκή της Κύπρου θα εμπλέξει την Ελλάδα. Κ η γενίκευση του πολέμου θα επισπεύσει εξελίξεις απρόβλεπτες, γιατί ο πόλεμος αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.

 Οι επιπτώσεις του πιθανού πολέμου αυτού στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτες, γιατί δεν είναι φανερή η εκτροπή, που μπορεί να υποστεί ο πόλεμος αυτός. Ούτε είναι βέβαιο πως θα τύχομε προστασίας από τους «Συμμάχους» μας. Αυτοί οι ίδιοι μας εγκατέλειψαν και στο άμεσο και στο απώτερο παρελθόν. Η δε συμπεριφορά κ η συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, που περνούμε,  αποτελεί δείγμα μικρό των διαθέσεών τους απέναντι στον Ελληνισμό και στην Ελλάδα, που αποτελεί μαρμελάδα στο ψωμί τους. Ιδιαίτερα της Γερμανίας, που αποτελεί το Μαέστρο της συγχορδίας.

 Θα πρέπει να θυμάστε πως η Γερμανία, από τότε που συστάθηκε σαν Ομοσπονδιακό Κράτος, διάκειται εχθρικά προς την Ελλάδα και τους Έλληνες και φιλικά προς την Τουρκία. Το έχει αποδείξει στην πράξη αρκετές φορές από τότε μέχρι σήμερα.  Το αποδείχνει και τώρα με την εναντίον μας συμπεριφορά της και τα υπερκέρδη, που έχει αποκομίσει από την εκμετάλλευση της Ελληνικής οικονομικής κρίσης από τον Γερμανικό Τύπο και την Γερμανική  φασιστοειδή και πολύγλωσση πολιτική Ηγεσία της. Αυτού του είδους ευγνωμοσύνη  αποδίδει στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος εργάστηκε σκληρά και συνέβαλε αποφασιστικά στην Ομοσπονδοποίηση των Γερμανικών Κρατιδίων…

 Το φθόνο και το μίσος της εναντίον μας κληρονόμησε από την Αυστρία, που αποτελούσε πριν από αυτή τη μεγάλη κεντρική Αυτοκρατορία της Ευρώπης, την οποία διαδέχτηκε η Γερμανία. Αυτός ο φθόνος και το μίσος αυτό, χρονολογούνται κ εκδηλώθηκαν από τα τέλη του 17ου μ. Χ. αιώνα και τον καιρό της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

    Από την άλλη, η Τουρκία τρελάθηκε! Έχει καβαλήσει ολόκληρο τον καλαμώνα και καλπάζει αλαζονικά προς την καταστροφή. Θέλει να το παίξει υπερδύναμη και προωθεί την εφαρμογή των Παντουρκικών σχεδίων της, σ’ αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση, που προωθεί το Ισραήλ

Από τις 14.9.2011 πλέει στα νερά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου  ισχυρή Τουρκική ναυτική δύναμη, με πρόσχημα την εκτέλεση γυμνασίων. Τις κινήσεις της παρακολουθεί κανονιοφόρος του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού. (Χεστήκανε!). Ο δε Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά κατά του Ισραήλ και το κατηγόρησε για τη διασάλευση της ειρήνης στην περιοχή. Αυτά κι άλλ’  αποτελούν κακά προμηνύματα. Και, αν δεν προσβληθεί σύντομ’ από καρκίνο ο ερίφης Ερντογάν, σίγουρα θα πάει καλιά του μ’ άλλο τρόπο…

 Οπωσδήποτε όμως οι επιπτώσεις μιας ένοπλης αναμέτρησης θα είναι για την Ελλάδα βαριές. Και γιατί την βρίσκουν εντελώς ξεβράκωτη. Αλλά και για το πεσμένο ηθικό του Ελληνισμού, που βρίσκεται ήδη στο Ναδίρ, ύστερ’ από το προπαγανδιστικό σφυροκόπημα που υφίσταται κατά τα δυο τελευταία κυρίως χρόνια… Εξ άλλου το ξεβράκωμα δεν αποτελεί αστεϊσμό, γιατί «αστεία με τα σώβρακα δεν (επιτρέπεται να)  γίνονται», και πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν στη θέση τους  ούτε σώβρακα…

Λέτε να δούλεψαν τόσο σκληρά αυτοί, που μας ξεβράκωσαν, και τώρα που το πέτυχαν, να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους χωρίς να ικανοποιηθούν; Τότε, γιατί έστησαν μετά τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη»;… 

Η Συνεδρίαση της 17.9.2011  του Eurogroup και του Ecofin  στην …Πολωνία με την συμμετοχή του Εβραιοαμερκάνου Υπουργού  Οικονομικών των Η.Π.Α., κ οι παρεμβάσεις του χρωματιστού Προέδρου των Η.Π.Α. υπέρ(!) της Ελλάδας, θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις, που θα έχουν αντίκτυπο και πέραν από τα οικονομικά της Ευρωζώνης και της Ελλάδας ιδιαίτερα.

Την ίδια στιγμή όμως η Εβραιοαμερκάνα ΥΠΕΞ των Η.Π.Α. προσυπέγραψε αμυντική συμφωνία με τη Ρουμανία και τη Τουρκία για την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων στα εδάφη τους!

 Η αντίδραση της Ρωσίας  σ’ αυτή τη συμφωνία ήταν έντονη κι άμεση.

 Λοιπόν; Ποιους στηρίζουν οι Η.Π.Α.; Θα την πατήσομε όπως και στα 1922;

 Οι Αγγλοσάξωνες μισούν τους Γερμανούς και το μίσος αυτό είναι αμοιβαίο. Διερωτηθήκατε ποτέ, γιατί η Βρετανία έμεινε έξω από το ευρώ και διατηρεί το εθνικό της νόμισμα;

Έχετε αντιληφθεί πως το Eurogroup αποτελούν δορυφόροι της Γερμανίας;

Πιστεύετε πως σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης η Βρετανία θα πολεμήσει στο πλευρό της Γερμανίας και θ’ αγνοήσει τις Η.Π.Α.;

 Ότι θα διατηρήσει τη σύμπραξή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα κάμει πανιά;

 Τι λέτε; Είναι Εβραιογερμανικό το μαγαζί; Ή, μήπως, όχι;

 Είναι πιθανό την ώρα, που θα διαβάζετε το άρθρο μου αυτό, να έχετε σημαντικές ειδήσεις…

Μην επαναπαύεστε όμως. Αλλά και μην παραλύετε μπροστά στην όποια κατάσταση θα βρείτε στο άμεσο ή στο κοντινό μέλλον μπροστά Σας. Και μην πιστεύετε όλα όσα κυκλοφορεί η Αρβύλα. Μην καταπίνετε τίποτ’ αμάσητο. Βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και προ παντός μην χάνετε το ηθικό Σας.

Αυτό επιδιώκουν οι τωρινοί Πεμπτοφαλαγγίτες να επιτύχουν, με την ασταμάτητη προπαγάνδα και τη τρομολαγνία τους και δυστυχώς έχουν επιτύχει το σκοπό τους αυτό σε σημαντικό βαθμό.

 Εσείς όμως κρατήσετε ψηλά τη σημαία. Ο Θεός είναι μαζί μας. Κ είναι ο μοναδικός Θεός, που υπάρχει!

Να προσεύχεστε και να παρακαλείτε την έγκαιρη  επέμβασή Του. Η προσευχή θα ενδυναμώσει κ Εσάς και θα συγκινήσει κ Εκείνο…

  Τα εδώ φερέφωνα κ οι κονδυλοφόροι του Εβραιοσιωνισμού αναχαράσσουν κι αναπαράγουν την τρομοκρατία, που, με την πολυγλωσσία τους, μεταδίδουν οι εγκάθετοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, ώστε να βρίσκεται «καναλωμένος» ο Ελληνισμός προς την ίδια κατεύθυνση. Να γυρίζει με παρωπίδες στο μαγγανοπήγαδο, όπως το μουλάρι τα παλιά χρόνια. Έτσι. Ώσπου να τρελαθεί!

Ώσπου ν’ αρχίσει  να νομίζει πως βλέπει το ευρώ να κατρακυλά σα τσέρουκλο.

 Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως την έξοδο του Μεσολογγίου.

 Την επιστροφή μας στη δραχμή, όπως την επιστροφή των ΝΑΖΙ στην Ελλάδα.

Τη πτώχευση του Κράτους, ως τη συντέλεια του Κόσμου.

Την αύξηση της ανεργίας και των φόρων, σαν ένα τσουνάμι, όπως αυτό που κατέστρεψε το Μινωϊκό πολιτισμό στην Κρήτη.

 Όλ’ αυτά μαζί  προκαλούν ψυχοπλάκωμα. Ό,τι χρειάζεται για εγκλεισμό σε τρελάδικο. Ερινύες, αν θέλετε, που καταδιώκουν τον άνθρωπο  νύχτα – μέρα.

 Μην τρελαίνεστε! Ψυχραιμία!  Διατηρείτε το θάρρος Σας! Αντιμετωπίζετε τα γεγονότα. Άμεσα. Μην αφήνετε να μαζεύονται. Η αντιμετώπισή τους γίνεται πιο δύσκολη ως ακατόρθωτη στην περίπτωση που τ’ αφήσετε να συσσωρευτούν πολλά μαζί.

  Βάλθηκαν να μας τρελάνουν, γιατί έτσι θα μπορέσουν μετά το ξεβράκωμα να μας πηδήξουν κιόλας …

Εσείς να μένετε ψύχραιμοι. Να είστε προνοητικοί κ έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσετε κάθε ενδεχόμενο.

(Σκάσε! Δεν εννοώ το πήδημα, που εννοείς εσύ!...)

  Και μην ξεχνάτε. Οι παλιοί μας έλεγαν: «Έχε τ’ «αμέντε» σου κοπέλι μου, να μη μας πλακώσουν οι «Τσέτες». Τούρκον  είδες; Μπάλα θέλει! Κι άλλον είδες; Κι άλλη θέλει!»…

Ωστόσο εγγράφηκε στις αποφράδες του Ελληνισμού κ η 21.7.2011. Ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, τουλάχιστο τα 40 – 50 επόμενα χρόνια, να ξέρετε πως θα οφείλεται στις υπογραφές των Γραικύλων Εβραιοσιωνιστών, που έπεσαν αυτή τη μέρα και καταδίκασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Δυστυχώς πολλοί από την Αφεδιά Σας εξακολουθείτε το βιολί Σας… Όμως, «Λαγός τη φτέρη έτριβε, κακό της κεφαλής του!»…



   
Ποιο είναι όμως αυτό το Ιστορικό γεγονός, που συνέβη την Πέμπτη, 21.7.2011 στις Βρυξέλλες  και γιατί προκαλεί την απαισιοδοξία των Ελλήνων Πολιτών και κατατάσσει αυτή τη μέρα στις αποφράδες του Ελληνισμού;

Αυτό είναι η Απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία συμφώνησε να  δανειοδοτήσει την Ελλάδα μ’ ένα νέο «πακέτο στήριξης», που το αποτελούν εκατόν εννιά δις (109.000.000.000.00) ευρώ!

Αυτό το πακέτο, που το παρομοίασαν με νέο «Σχέδιο Μάρσαλ», ίσως επειδή προορίζεται να σώσει την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο, το ζήτησε φυσικά η Κυβέρνηση της Ελλάδας. Κ οι Σωτήρες, αφού βοήθησαν πρώτα στη δημιουργία του προβλήματος, προωθούν τώρα και τη λύση, όπως την έχουν προετοιμάσει κι όπως είναι η πάγια πραχτική που ακολουθούν, για την οποία έχω γράψει πολλές φορές.

Τα επιτόκια των πρόσθετων αυτών μέτρων  σωτηρίας θα είναι μειωμένα συγκριτικά με αυτά των προηγούμενων πακέτων και θα κυμαίνονται από 3,5% ως 4%.
Η λήξη των Δανείων παρατείνεται  ως και 30 χρόνια. Και θεσπίζεται στενή παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος. Η συγκρότηση της Τρόικα. Κ η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.


Η Απόφαση αυτή, όπως ανακοινώθηκε ως μέρος των Συμπερασμάτων των Εργασιών της Συνόδου Κορυφής, είναι η παρακάτω, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από Αθηναϊκές Εφημερίδες:   



«Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας υπέρ του ευρώ, καθώς και ότι θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της καθώς και των κρατών - μελών της. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη διακυβέρνηση εντός της ζώνης του ευρώ. Από τις απαρχές της κρίσης του δημόσιου χρέους, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα με στόχο τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τη μεταρρύθμιση των κανόνων και την εκπόνηση νέων εργαλείων σταθεροποίησης. Η ανάκαμψη στην ζώνη του ευρώ ακολουθεί ικανοποιητικούς ρυθμούς και το ευρώ βασίζεται σε σταθερά οικονομικά δεδομένα. Αλλά οι προκλήσεις που παρουσιάζονται υπογραμμίζουν την ανάγκη για μέτρα μεγαλύτερης εμβέλειας.


Σήμερα, συμφωνήσαμε όσον αφορά τα ακόλουθα μέτρα:



Ελλάδα:
1. Επικροτούμε τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση με στόχο τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, καθώς και τη νέα δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης, η οποία θεσπίσθηκε πρόσφατα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για πρωτοφανείς, αλλά αναγκαίες προσπάθειες προκειμένου να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε βιώσιμη πορεία οικονομικής ανάπτυξης. Συνειδητοποιούμε τις προσπάθειες που απαιτούν τα μέτρα προσαρμογής για τους Έλληνες πολίτες και είμαστε βέβαιοι ότι οι θυσίες αυτές είναι αναγκαίες για την οικονομική ανάκαμψη και θα συμβάλουν στη μελλοντική σταθερότητα και ευημερία της χώρας.


2. Συμφωνούμε να στηρίξουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και, από κοινού με το ∆ΝΤ και την εθελοντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, να καλύψουμε πλήρως το χρηματοδοτικό έλλειμμα. Η συνολική επίσημη χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε
109 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό θα σχεδιασθεί, κυρίως με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες προθεσμίες   λήξεως, ώστε να βελτιώσει αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τις δυνατότητες αναχρηματοδότησης της Ελλάδας. Καλούμε το ∆ΝΤ να συνεχίσει να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος. Ως μέσο χρηματοδότησης σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την επόμενη εκταμίευση. Θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς την αυστηρή υλοποίηση του προγράμματος με βάση τακτική αξιολόγηση από την Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ∆ΝΤ.


3. Αποφασίσαμε να επιμηκύνουμε την προθεσμία λήξεως των μελλοντικών δανείων του EFSF προς την Ελλάδα κατά το μέγιστο δυνατό διάστημα από τα ισχύοντα 7½ έτη σε τουλάχιστον 15 έτη και σε 30 έτη κατ' ανώτατο όριο με περίοδο χάριτος 10 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξασφαλίσουμε την κατάλληλη παρακολούθηση του προγράμματος. Θα παράσχουμε δάνεια του EFSF με επιτόκια δανεισμού ισοδύναμα με τα επιτόκια του Μηχανισμού για τη στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών (επί του παρόντος περ. 3,5%), ώστε να πλησιάσουμε το κόστος χρηματοδότησης του EFSF, χωρίς να κατέλθουμε κάτω από αυτό. Αποφασίσαμε επίσης να παρατείνουμε σημαντικά τις προθεσμίες λήξεως του υπάρχοντος ελληνικού μηχανισμού. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνοδεύεται από μηχανισμό που διασφαλίζει κατάλληλα κίνητρα για την εκτέλεση του προγράμματος.


4. Ζητούμε την υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής οικονομικής μεγέθυνσης και επενδύσεων στην Ελλάδα. Επικροτούμε την απόφαση της Επιτροπής να συστήσει ειδική ομάδα η οποία θα συνεργασθεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διοχετευθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων προς την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική μεγέθυνση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κατάρτιση. Θα κινητοποιήσουμε πόρους και θεσμούς της Ε.Ε., όπως η ΕΤΕΠ προς τον σκοπό αυτό και θα δώσουμε νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν αμέσως όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να παράσχουν έκτακτη τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση για τη σχετική πρόοδο τον Οκτώβριο.

5. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει επιδείξει προθυμία να υποστηρίξει την Ελλάδα εθελοντικά αξιοποιώντας διάφορες δυνατότητες προς περαιτέρω ενίσχυση της γενικής βιωσιμότητας. Η καθαρή συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται σε 37 δισ. ευρώ. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήματος. Εν ανάγκη θα παράσχουμε επαρκείς πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.


Λαμβανομένου υπόψη του κόστους της πιστωτικής ενίσχυσης για την περίοδο 2011-2014. Επιπλέον, ένα πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους θα συνεισφέρει κατά 12,6 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο να ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ. Για την περίοδο 2011-2019 η συνολική καθαρή συμβολή από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται σε 106 δισ. ευρώ.

Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα:

6. Όσον αφορά τη γενική προσέγγισή μας για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η περίπτωση της Ελλάδας απαιτεί μια λύση έκτακτου και μοναδικού χαρακτήρα.


7. Όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης επαναλαμβάνουν επισήμως την ακράδαντη αποφασιστικότητά τους να τιμήσουν πλήρως την οικεία κρατική υπογραφή τους, καθώς και όλες τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμες δημοσιονομικές συνθήκες και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ υποστηρίζουν πλήρως την αποφασιστικότητα αυτή, καθώς η αξιοπιστία όλων των κρατικών υπογραφών τους συνιστά ουσιαστικό στοιχείο για την εξασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.


Εργαλεία σταθεροποίησης:


8. Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του EFSF και του ΕΜΣ και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης, συμφωνούμε να αυξηθεί η ευελιξία τους με επιβολή κατάλληλων προϋποθέσεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα:

να δρουν βάσει προληπτικού προγράμματος

να χρηματοδοτούν την ανακεφαλαιοποίηση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μέσω της χορήγησης δανείων σε κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων και σε χώρες που δεν υπάγονται σε πρόγραμμα

να παρεμβαίνει στις δευτερεύουσες αγορές βάσει ανάλυσης της ΕΚΤ που αναγνωρίζει την ύπαρξη εξαιρετικών περιστάσεων στη χρηματοπιστωτική αγορά και κινδύνων για τη δημοσιονομική σταθερότητα και βάσει απόφασης με αμοιβαία συμφωνία των κρατών μελών του EFSF/ΕΜΣ, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της κρίσης.

Θα δρομολογήσουμε τις αναγκαίες διαδικασίες για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών το συντομότερο δυνατόν.


9. Κατά περίπτωση, θα τεθεί σε εφαρμογή συμφωνία παροχής ασφάλειας ούτως ώστε να καλύπτεται ο κίνδυνος που προκύπτει για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης από τις εγγυήσεις τους προς το EFSF.


∆ημοσιονομική εξυγίανση και μεγέθυνση στη ζώνη του ευρώ:


10. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις χώρες που υπάγονται σε προγράμματα έως ότου ανακτήσουν πρόσβαση στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν επιτυχώς τα προγράμματα αυτά. ∆εχόμαστε με ικανοποίηση την αποφασιστικότητα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για την αυστηρή εφαρμογή των προγραμμάτων τους και επαναλαμβάνουμε την ισχυρή μας δέσμευση για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων. Τα επιτόκια δανεισμού και οι προθεσμίες λήξεως του EFSF επί των οποίων συμφωνήσαμε για την Ελλάδα θα ισχύσουν επίσης για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Εν προκειμένω, σημειώνουμε ότι η Ιρλανδία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις συζητήσεις για το σχέδιο οδηγίας σχετικά με την κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας εταιρειών (ΚΕΒΦΕ) και στις διαρθρωμένες συζητήσεις για θέματα φορολογικής πολιτικής στο πλαίσιο του Συμφώνου για το ευρώ.


11. Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα τηρήσουν αυστηρά τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και θα αντιμετωπίσουν τις μακροοικονομικές ανισορροπίες. Τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε όλες τις χώρες εκτός από τις υπαγόμενες σε πρόγραμμα θα μειωθούν κάτω από 3% ως το 2013 το αργότερο. Στο πλαίσιο αυτό, δεχόμαστε με ικανοποίηση τη δημοσιονομική δέσμη που παρουσίασε πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση, βάσει της οποίας θα μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% το 2012 και να επιτύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2014. Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε να πραγματοποιήσει η Ισπανία στο δημοσιονομικό, χρηματοοικονομικό και διαρθρωτικό τομέα. Εν συνεχεία των αποτελεσμάτων των δοκιμών αντοχής των τραπεζών, τα κράτη μέλη θα παράσχουν δίκτυα ασφαλείας στις τράπεζες όταν χρειάζεται.


12. Θα υλοποιήσουμε τις συστάσεις που εγκρίθηκαν τον Ιούνιο σχετικά με μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης. Καλούμε την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να ενδυναμώσουν τις συνέργειες μεταξύ δανειοδοτικών προγραμμάτων και κεφαλαίων της ΕΕ σε όλες τις υπαγόμενες σε προγράμματα συνδρομής ΕΕ/∆ΝΤ χώρες. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για βελτίωση της ικανότητας απορρόφησης κεφαλαίων της ΕΕ ώστε να τονωθεί η οικονομική μεγέθυνση και η απασχόληση, μεταξύ άλλων μέσω προσωρινής αύξησης των ποσοστών συγχρηματοδότησης.


Οικονομική διακυβέρνηση:


13. Ζητάμε την ταχεία οριστικοποίηση της νομοθετικής δέσμης και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το νέο πλαίσιο μακροοικονομικής εποπτείας. Τα μέλη της ευρωζώνης θα στηρίξουν πλήρως της προσπάθειες της πολωνικής Προεδρίας για την επίτευξη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσον αφορά τους κανόνες ψηφοφορίας στο προληπτικό σκέλος του συμφώνου.


14. ∆εσμευόμαστε να εισαγάγουμε ως το τέλος του 2012 εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια όπως προβλέπεται στην οδηγία για τα δημοσιονομικά πλαίσια.


15. Συμφωνούμε ότι θα πρέπει να περιοριστεί η εξάρτηση από εξωτερικές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ λαμβανομένων υπόψη των πρόσφατων σχετικών προτάσεων της Επιτροπής και αναμένουμε τις προτάσεις της Επιτροπής για τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.


16. Καλούμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε στενή διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας, να υποβάλει ως τον Οκτώβριο συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη διαχείριση κρίσεων στην ευρωζώνη.

 

 

                                                               Γράφτηκε:  14.9.2011.

                                             Δημοσιεύτηκε: 580/17.9.2011 Ρ.                              

 Εμπλουτίστηκε κι  Αναρτήθηκε στο Σάλπιγγα:13.11.2013.

 

 

 
                
                                       


                                             
       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου