Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Άνεμοι και Ζωή...


Χαράλαμπος Ν. Παπαλουκάς

 

                              Άνεμοι και ζωή…

 

                                  υπό  Μαρίνου Σπύρ. Γαλανάκη

 

 

Δεν ξαφνιάστηκα γιατί το περίμενα. Τόσο γρήγορα όμως όχι. Για τον πολυγραφότατο  αγαπητό φίλο Χαράλαμπο Παπαλουκά αυτό δεν είναι κάτι τα παράξενο και πρωτόγνωρο. Είναι φαινόμενο, σπάνιο βέβαια, αλλά τόσον ωφέλιμο, όσο κ  ευχάριστο. Το  «Άνεμοι και Ζωή…»  αποτελεί το 76ο  βιβλίο του! Είναι να μη θαυμάζεις τη γονιμότητα και την χρήσιμη, ωφέλιμη εκπολιτιστική  απόδοση αυτού του ανθρώπου,  που θα μπορούσε να σκοτώνει τις ώρες του για τέρψη κι αναψυχή τύπου 2020, αντί να σκοτίζεται για την επιμόρφωση και τη διαπλάτυνση των πνευματικών οριζόντων των συνελλήνων κι όχι μόνο; Το «εν λόγω ογκώδες εκ τετρακοσίων εξήκοντα και οκτώ»  σελίδων βιβλίο του, διακοσμημένο με αρκετές υπέροχες υδατογραφίες της Αικατερίνης Γεωργαντά είναι ένα σπονδυλωτό έργο, που αποτελείται από δεκαπέντε κεφάλαια –ανεμοδούρες. Ανεμοδούρες ανέμων, που έχουν αφήσει ίχνη στο έδαφος και στις ψυχές ανθρώπων. Στο έδαφος το Ελληνικό. Στα βιώματα  των Ελλήνων. Στις ψυχές των Χριστιανών.  Στη θρησκεία την αληθινή. Στην Εκκλησία τη γνήσια κι όχι την «ιμιτασιόν». Στην Ιστορία την αδιάβαστη διαβατή κι αδιάβατη. Στην Εκπαίδευση. Στον πολιτισμό, τον αφτιασίδωτο και το «μακιγιαρισμένο». Μιλούν από τις σελίδες του, εχτός από το Συγγραφέα, κι άλλοι μικρομέγαλοι Συγγραφείς μ’ έμμετρα και πεζά κείμενα ενδειχτικά κι αποδειχτικά των πηγών των ανέμων και των κατευθύνσεων αυτών. Ανέμων που: άλλοι δροσίζουν. Άλλοι πυρπολούν. Άλλοι είναι «ούριοι». Άλλοι καταστροφικοί. Άλλοι αερικά. Άλλοι ανεβάζουν ψηλά χαρταετούς. Άλλοι ρίχνουν  κατά γης κι ανθρώπους, και δένδρα αιωνόβια και ξεστεγιάζουν οικοδομές. Θα πρέπει να είσαι από κληρονομικότητα ή να γενείς παντός καιρού, για να μην έχουν απάνω σου κακές επιπτώσεις τα ρεύματα που προκαλούνται από αυτούς… 

Περιορίζομαι να μεταφέρω στο παρόν απειροελάχιστο δείγμα του περιεχομένου, που φυσικά δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις και τις επιπτώσεις που φέρουν οι  «Άνεμοι»  όλων των  κατευθύνσεων στη «Ζωή»  ήπιοι ως και θυελλώδεις και καταιγιστικοί. Και το δείγμα αυτό προέρχεται μόνο από κείμενο του Χαρ. Παπαλουκά, που αναφέρεται στο πρώτο κεφάλαιο. Είναι μόνο  τέσσερες παράγραφοι, που δεν παραγράφονται ως οι «αρπαχτές» υπουργών, που δεν κάνουν ούτε για πουργοί λασπουτζήδες. Παρμένες από το πρώτο κεφάλαιο, που έχει τίτλο:  Άνεμοι και κράτος:

«…Βασικό ιστορικό θέμα κατανόησης είναι το γελοίο ελληνικό κράτος της  υποτελούς πολιτικής (που) δεν μπορεί να γίνει πιστευτό, παρά το γεγονός ότι συχνά πυκνά ζητά την εμπιστοσύνη και προσπαθεί με κάθε μέσο παρά την κακουργία του ή την εξόφθαλμη απατεωνίστικη και ληστρική πολιτική να φαίνεται ότι έχει αξιοπιστία και δυστυχώς την έχει ή την ανακτά τάχιστα, ένεκα της αφέλειας και όχι μόνον.

Για να είμαστε στο πνεύμα της εποχής πρέπει να αναφερθεί  ότι ελάχιστοι και σαφώς λιγότεροι του 2% είναι δυνατόν να δεχθούν το μικρόβιο της πνευματικής ανάπτυξης και της αποκατάστασης της πνευματικής λειτουργίας, διότι έχουν ως υποκείμενο νόσημα την ακρισία ή την ηλιθιότητα είτε και αμφότερα. Το νόσημα αυτό είναι από τα ελάχιστα πλήρως γνωστά στο νοήμονα ενδιαφερόμενο και είναι κατανοητό ότι μοναδική πηγή προέλευσής του είναι η Παιδεία η οποία παράγει το νόσημα διά εμβολιασμού ιδεών και έχει μεγάλη μεταδοτικότητα περισσότερη από οιαδήποτε  πανώλη ή όποια άλλη λοίμωξη η οποία έχει εμφανιστεί ποτέ στον πλανήτη.

Για να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα αναφερόμενα θα πρέπει ο κάθε νοήμων να γνωρίζει ότι δεν έφτιαξε το κράτος το έθνος, αλλά το ότι το ιδιοποιείται, είναι απάτη και φτάνει μέχρι την κακουργία, αφού ο Ελληνισμός μέσα από το κράτος και την πολιτική του, έχασε πολλά με σημαντικό παράδειγμα  τον Μουλάι Χαφίντ (εννοεί τον Ελ. Βενιζέλο) πρωθυπουργό τον ίσως μεγαλύτερο προδότη στο προτεκτοράτο…

…Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός στο βαθμό που σχετίστηκε με την  Κρατική Εκκλησία, ύστερα από συστηματικούς διωγμούς, ακόμη και εκτελέσεις, υποτάχτηκε στο ξενόδουλο κρατίδιο και αφομοίωσε πολλά στοιχεία της εγκληματικής Δύσης. Έτσι το Ελληνικό κράτος ποτέ δεν ήταν εθνικό  και                     Χριστιανικό και αυτό γίνεται πρόδηλο αφού οι ετεροπροσδιοριζόμενοι ή και αυτόκλητοι Χριστιανοί ασχολούνται με τη Μεταφυσική, την Αστρολογία, την χαρτομαντεία και άλλες συναφείς  αντιχριστιανικές φιλοσοφικές θεωρίες και πρακτικές, οι οποίες έχουν ισχυρά θεμέλια στον υπό ατιμία και κακουργία αρχαίο κόσμο και την σαφώς άθλια εξέλιξη αυτού…»

Πέραν όμως των ανέμων αυτών, που αναφέρονται στο «Άνεμοι και Ζωή…» του αγαπητού Χαράλαμπου τώρα φυσούν και τραμουντάνες!

Και γι’ αυτό διαπιστώνετε  πως αγνοείται και  θάπτεται ένα Λογοτεχνικό,  Ιστορικό ή Θρησκευτικό ωφέλιμο και χρήσιμο  βιβλίο και πως γίνεται «μπεστ σελερ» και να «σπάει ταμεία ένα τάχατες και κοινωνικο! Μόνο και μόνο γιατί έχει ως τίτλο του τη φράση:  «Ο Κώλος της Άννας», με το συμπάθιο! Αν επιθυμείτε να πληροφορηθείτε και το συνοπτικό «στόρυ» του περιεχομένου, υπάρχει διαθέσιμο στις διαφημιστικές σελίδες  εμπόρων του πνεύματος ακόμη και του… «Κώλου της Άννας», με το συμπάθιο. Κι αν εντρυφήσετε περισσότερο θα δείτε και μεγαλοπρεπείς εικόνες της Άννας. Θα πληροφορηθείτε και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, αν κι αποτελούν …προσωπικά δεδομένα! Πλην όμως περιμένετε για λίγο, ώσπου να πραγματοποιήσει το διακαή πόθο και την  επιθυμία που τη βασανίζει διακαώς, και δεν είναι άλλη, παρά μόνο η  αλλαγή ταυτότητας, με μια καινούρια, που ν’ αναφέρει, βρε αδαρφέ,  πλήρη τα στοιχεία του ονόματος του Κορασίου, κατά το επιθυμητόν και όχι το υπαρκτόν. Και να γράφει δηλαδή η ταμπέλα: Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη!!! Βέβαια! Οπότε βλέπω τη Μαριάνα να μην ξαναπαίρνει ούτε μετάλλιο! Λέτε να είναι  καλύτερος Πρεσβευτής ο «Κώλος της Άννας», με το συμπάθιο κιόλας, και να φέρει καλύτερ’ αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική του «Κωλοχανίου», άπ’ όσα ως τώρα κατάφερε το Δημητράκι και η «Πρέσβυρα Καλής Θελήσεως»;!

Κι όχι μόνο αυτά. Αλλά θα διαβάσετε και τις εκλεπτυσμένες σεμνές απόψεις της και τις δηλώσεις της  τύπου: «Έχω βυζιά. Έχω κώλο. Μου φτάνουν να κάνω καριέρα σόλο»!! Βλέπετε πως και ποιητικές επιδόσεις  διαθέτει το κορίτσι!  Δε χρειάζεται η «δεσποινίς από μένα» άλλα προσόντα! Τις φτάνουν αυτά που έχει και τα διαφημίζει καταλλήλως κι αξιοπρεπώς! Αυτή, και στο Πανεπιστήμιο μπαίνει, και πτυχίο παίρνει άνευ εξετάσεων! Αλλά δεν πιάνεται κορόϊδο η δεσποινίς από μένα. Γιατί ξέρει κατά που πέφτει η μεγάλη ζωή! Κατά που βρίσκονται τα κότερα! Γνωρίζει πως γίνεται καλπάζουσα ανάπτυξη μέσω  μηκώνου και διά  Μύκονον. Οπότε να τα ποτά και τα ηδύποτα! Κάνει δηλώσεις και γι’ αυτά! Να και πως ματσώνονται τα πεντακοσάρικα, την  ώρα που οι άλλες στραβώνονται στο διάβασμα για να πετύχουν στις εξετάσεις, να μπούν σ’ ένα «οίκο Παιδείας»! Κ ύστερα από πενταετία να βγουν στραβές και να τρώνε ψωμί βρεγμένο στο λαδολέμονο, αν δεν τους κάτσει να γίνουν Αρεοπαγίτες, Βουλευτές, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί ή Τραπεζίτες. Μόνο που οι θέσεις αυτές είναι περιορισμένες. Ξύπνιος ο Κορίτσαρος! Σωστός Γενίτσαρος! Δεν αποβλέπει σε είσοδο «Οίκου Παιδείας».  Η Άννα, χάρη στα προσόντα της, βεβαίως βεβαίως, μέσα στην πενταετία θα έχει τη βιλλάρα της, την Κουρσάρα της, τη γιωτάρα της, και όλα τα σε –άρα της! Οι άλλες όμως, τη βλέπουν και μαραίνονται! Και διαλογίζονται, πώς να βγούμε κ εμείς από το υπόγειο της παλιάς πολυκατοικίας έστω στο «ρετιρέ». Κοιτάζονται στον καθρέπτη κι απογοητεύονται από τις …στερήσεις. Και καταλαβαίνουν γιατί ούτε ο θυρορός της πολυκατοικίας δεν τους λέει καλημέρα…

Βλέπετε πως ψαρεύονται τα ψάρια τη «σήμερον ημέρα» με σύγχρονα εργαλεία; Ζήτωσαν, λοιπόν, τα χρηστά ήθη των Νεοελλήνων! Έτσι θα πάρομε και την Πόλη και την Αγια Σοφιά! Έτσι, όπως οι Τούρκοι πήραν την Κύπρο σαν σήμερα στα 1974, την οποία τους προσέφεραν κάποιοι προδότες πολιτικοί, ανκαι   είχαν …, ναι αυτό,  ήταν πολύ κατώτερο από της Άννας. Ήταν όμως τοιούτοι υποστηριχτές του Οθωμανικού Δικαίου, και γι’ αυτό  προτιμούσαν Τούρκους παρά  Έλληνες…

 

                                                                     20.7.2020 ellinikisalpigga

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου