Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017


 

                                            Κλοπή με το γάντι!!

Προς τον Υπουργό Περιβ/ντος & Ενέργειας

 Κ. Γιώργο Σταθάκη

 

Κύριε Υπουργέ,

 πιστεύω πως μετέχετε σε Κυβέρνηση δημοκρατική, που σέβεται το Λαό κ εχτιμά θετικά τις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιβιώσει μέσα στην οικονομική κρίση, που αμέτοχος κι ανεύθυνος ως προς τις αιτίες που την προκάλεσαν, έχει οδηγηθεί κ υπομένει τα πάνδεινα.

Πιστεύω ακόμη πως ΔΕΝ επιθυμείτε τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων στην Τοπική Αγορά και πως είστε σε θέση να συγκρατήσετε το επιτασσόμενο κ επιτεινόμενο  κατρακύλισμα της οικονομίας και την επαναφορά στην ανάπτυξη κ ευημερία του Κράτους και των Πολιτών.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει και να συγκρατήσετε το Δημόσιο τομέα και να συμμορφώσετε την πολιτική που ασκούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες κ οι Οργανισμοί του Δημοσίου και να επαναφέρετε τη λειτουργία τους σε λογικές, έντιμες και δίκαιες πραχτικές.

Όμως διαπιστώνω πως, κάποιοι από τους φορείς αυτούς εφαρμόζουν την παροιμία που λέει: «Καιρό σου κάνει και λιχνάς, καιρό μην ανημένεις».

Θαρρώ πως κατάγεστε από την Κρήτη και είστε σε θέση να ερμηνεύσετε το περιεχόμενο αυτής.

Όμως ο λογαριασμός της ΔΕΗ, που παραθέτω, έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής, ανοχής, λογικής κ εντιμότητας.  Ο  λογαριασμός είναι του μήνα Μάη 2017. Περίοδο που ο αποδέχτης αυτού δε λειτουργεί τη  


μικρή εποχιακή επιχείρηση που κατέχει.

Του ήρθε, λοιπόν, να πληρώσει λογαριασμός της ΔΕΗ για το  μήνα  Μάη 633.00 e.,  ενώ ήταν κλειστή και προς συντήρηση η μικρή του επιχείρηση.

 Και, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τον παραθεμένο λογαριασμό, η κατανάλωση ρεύματος του μήνα είναι  240,91 e.

 Όμως ο λογαριασμός κατανάλωσης παρακολουθείται κι από ένα κατεβατό επιβαρύνσεων, συμποσούμενο σε 392,09e., που αποτελούν «άχθος αρούρης» για τον πελάτη αυτό της ΔΕΗ και για κάθε άλλο πελάτη αναλογικά ο του είδους αυτού λογαριασμός!!

Και μπαίνει το ερώτημα: Γιατί να υπάρχουν αυτές οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ είναι Κοινωφελής Οργανισμός; Είναι εισπράχτορας τρίτων; Τι στο διάολο είναι επιτέλους, και για ποιο λόγο είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας να επιβαρύνεται από αυτήν και να υποχρεώνεται να πληρώνει 2,5 φορές την αξία κατανάλωσης ηλεχτρικής ενέργειας, με ποινή τη διακοπή χρήσης του αγαθού παραγωγής της ΔΕΗ; Ποια λογική και ηθική τάξη, πέραν από τη σκοπιμότητα και τη βία, καθυπαγορεύει αυτή την εισπραχτική πλημμυρίδα και ποιους σκοπούς  υπηρετεί αυτού του είδους ο εκβιαστικός τρόπος είσπραξης χρημάτων, που απάδει και δεν θα πρέπει να γίνεται από τη ΔΕΗ;

Τι είναι τα:  ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ, Λοιπές χρεώσεις, και Διάφορα;  Ολόκληρο το κατεβατό επιβαρύνσεων, που παραθέτει κι αξιώνει την είσπραξή του η Κρατική αυτή επιχείρηση; Γιατί εισπράττει δικαιώματα των Δήμων και πως θεμελιώνει το ποσόν αυτό, που καταλογίζει στον κάθε καταναλωτή ηλεχτρικής ενέργειας;

Και γιατί πρέπει εκβιαστικά να το εξοφλεί ο καταναλωτής;

Δε νομίζετε πως: «Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζετε»;

Μήπως υπάρχουν και στην περίπτωση αυτή και γίνονται «αρπαχτές» τύπου δημιουργικής λογιστικής ή άλλου είδους εφεύρεσης οικονομικής απογύμνωσης του Λαού γενικά, και ειδικά των μικρομεσαίων, μικρών και προβληματικών επιχειρήσεων;

Θεωρώ προσβλητικό να Σας αναλύσω τα του τουρισμού και τα της αγοράς γενικότερα, των διαφημιστικών προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων του Τύπου, που αναφέρονται στις πληρότητες των ξενοδοχείων και στην τόνωση της αγοράς…

Θέλω να πιστεύω όμως πως, κατά το μέρος της Κοινωνικής «Αριστερής» Πολιτικής, που ασκείτε, θα επιμεληθείτε τα των τιμολογίων και λοιπών επιβαρύνσεων, που επιβάλλει η ΔΕΗ στους πελάτες της, ώστε να συμμορφωθεί και να περιοριστεί μόνο στην είσπραξη του δικαιώματος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Γιατί τα ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ, τουλάχιστον, μοιάζει να είναι φέσια κόκκινα και με φούντες.

Από πού κι ως που ο καταναλωτής προϊόντος υποχρεώνεται να εξοφλεί παράλληλα με την τιμή προϊόντος και το λογαριασμό συντήρησης, αγοράς, ανακαίνισης, κλπ., της επιχείρησης του παραγωγού του βιομηχανικού προϊόντος; Η τιμή διάθεσης του προϊόντος περιλαβαίνει  και το κόστος παραγωγής και το κέρδος της επιχείρησης, κύριε Υπουργέ.

Η ΔΕΗ, γιατί μας καπελώνει και με την ανοχή της Κυβέρνησης;

Γνωρίζετε βέβαια ότι διάγομε την εποχή Ηρώδου του Ηγεμόνος.  Μήπως, λοιπόν, «πάλιν Ηρωδιάς μένεται! Πάλιν ταράττεται! Πάλι ζητεί επί πίνακι κεφαλήν Ιωάννου»; (Χρυσ. Ιωάννης).

« Ώ όρχημα δόλιον και πότος μετά δόλου»!...

Αυτά προς το παρόν, και μένω

με τις οφειλόμενες τιμές  προς το Πρόσωπο και το Υπούργημά Σας.

                                             12.6.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου