Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ


                        ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

 

         Κατά την τιμητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθεμνος στις 7.5.2017, προς τιμή του μεγάλου πατριώτη και μαχητή της Ορθοδοξίας και της Δημοκρατίας αξέχαστου Νίκου Ψαρουδάκη, θα ήθελα να τονίσω τα παρακάτω, αν θα μου δινόταν η ευκαιρία:

           Σχετική εικόνα

Χαίρομαι, που χάρη στις  τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Νίκου Σταύρου Ψαρουδάκη, μου δίνεται η ευκαιριά ν’ απευθυνθώ και πάλι σε Ρεθεμνιώτικο Ακροατήριο. Ευχαριστώ τους οργανωτές των εκδηλώσεων, εκπρόσωπους της εφημερίδας «Χριστιανική» όπως σήμερα τιτλοφορείται η «Χριστιανική Δημοκρατία»,  που ίδρυσε κ υπήρξε κι ο πρώτος Διευθυντής της,  αυτός, ο ακαταμάχητος αγωνιστής Ν.Ψ.. Εννοώ, τους κ. κ.: Ιω. Ζερβό, Κ. Μπλάθρα, κι Αθαν. Κουρταλίδη, που μου επέτρεψαν ν’ αναφερθώ στη μνήμη του με δυο λόγια:

Ο Ν.Ψ. ήταν άξιος της Πατρίδας και της Θρησκείας μας.

        Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους του ανταπέδωσα, εγώ ο μικρός, ως αντίδωρο των όσων, αυτός ο μεγάλος, προσέφερε στην Πατρίδα και τη Θρησκεία μας, κι αφιέρωσα σ’ αυτόν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μου, που έχει τον τίτλο «Pax Judaica ή Παγκοσμιοποίηση».

Κείνο που είχα να πω για το Νίκο, το έγραψα στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε την 1.1.2013. Επομένως, οι απόψεις μου για το βίο και την πολιτεία του τιμώμενου είναι καταχωρημένες σ’ αυτό.

      Ο Ν. Ψαρουδάκης μέσα στο μικρό διάστημα, που έμεινε στη Βουλή, υπήρξε Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του φακέλου  της Κύπρου. Σχετικά με το κεφάλαιο ΙΑ του πορίσματος, που αναφέρεται στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, ο Ν. Ψ. διαφώνησε και μειοψήφησε, «επί του τμήματος αυτού του Πορίσματος». Απέδωσε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», που δεν τόλμησε η Επιτροπή αυτή ν’ αποδώσει ολοκληρωτικά, για να μην καθαιρεθεί από Σωτήρας της Ελλάδας, ο προδότης κι αυτής και της Κύπρου. Η μειοψηφία του Ψαρουδάκη καταχωρήθηκε στα Πραχτικά. Από αυτή και μόνη, χωρίς να λογαριάσομε τη λοιπή δράση του, αναδείχνεται η εντιμότητα κι ακεραιότητα του χαραχτήρα, το ήθος, ο Πατριωτισμός, οι θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις, που  έκαναν διακριτό μέσα κ έξω από το Κοινοβούλιο το Νίκο Ψαρουδάκη.

        Ήταν συνεπής στα λόγια και στις πράξεις του. Δεν πρόδωσε τα πιστεύω του. Ούτε το Χριστό, ούτε την Πατρίδα, ούτε τα Ιδεώδη του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Δεν υπήρξε προδότης, όπως αυτοί, που πλεονάζουν στην εποχή μας, σε βαθμό, που επιτρέπει να κάνομε κ εξαγωγή.  Αλλά, δυστυχώς υπάρχει μεγάλη επάρκεια και στις χώρες, με τις οποίες διατηρούμε σχέσεις εμπορικές  και «φιλικές» κι ως εκ τούτου η εμπορευσιμότητα του αγαθού περιορίζεται στην εσωτερική κατανάλωση. Κ είναι περίεργο πως, παρά τη μεγάλη προσφορά που υπάρχει, εξακολουθεί ακόμη το προϊόν αυτό να έχει ζήτηση και να πιάνει καλές τιμές. Να, λοιπόν, η ευκαιρία κάλυψης της ανεργίας. Μ’ επάγγελμα κατάπτυστο, αλλά εξαιρετικά προσοδοφόρο…

           Ευχαριστώ, που με ακούσατε και συγχαίρω τη «Χριστιανική», που έχει την τιμή της πρωτοβουλίας κι οργάνωσης των εκδηλώσεων σε τιμή και μνήμη του Νίκου Ψαρουδάκη. Τις Τοπικές Εκκλησίες και Δήμους, που την αγκάλιασαν. Ως, επίσης,  και τους ομιλητές, που κοπίασαν και ζωντάνεψαν τις Μνήμες  για τον αξέχαστο Νίκο Ψαρουδάκη, που σήμερα, κυρίως σήμερα, αιστανόμαστε την απουσία του, από  το έλλειμμα πολιτικού ήθους και ύφους που υπάρχει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κι όχι μόνο ως ενδημικό, αλλά και εισαγόμενο. Η καλλιέργειά του εξάλλου επιδοτείται…

         Βέβαια ο αξέχαστος Νίκος δεν ήταν Μασόνος, γι’ αυτό και  δικαιολογείται απόλυτα η παραγκώνισή του από τ’ αξιώματα της κυριαρχούμενης από τη Μασονία εκπτωτικής ξενοκίνητης και ξενόδουλης «Ελληνικής» Πολιτείας.

         Συντάχτηκε: 11.4.2017. Αναρτήθηκε: ellinikisalpigga, 16.5.2017

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου