Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ανάμεσα στο Ρίο…


                                                   

 

                                    «Ανάμεσα στο Ρίο και στα βαθειά νερά

                                                Καράβι κινδυνεύει. Βοήθα Παναγιά!...»

 

Όταν ήμουν μαθητής διδάχτηκα, κι όταν ήμουν Δάσκαλος σε Σκολειά του Δημοσίου δίδασκα, το τραγούδι, που αρχίζει με τους παραπάνω στίχους. Δυστυχώς δε θυμούμαι τον Ποιητή, ούτε και τους υπόλοιπους στίχους αυτού του μελοποιημένου παιδικού ποιήματος.

Όμως τους θεωρώ επίκαιρους. Και τους επανέφεραν στη μνήμη μου δυσάρεστα γεγονότα.

Όπως γνωρίζετε …εχτελέστηκαν κ εφέτος οι διεθνοποιημένοι «Ολυμπιακοί  Αγώνες». Αγώνες, που ο Σιωνισμός τους κατέστησε κερδοφόρα εμποροπανήγυρη για πάρτη του! Οικονομικό ξεπάτωμα για τη Χώρα που τους οργανώνει και τους φιλοξενεί! Και, παράλληλα,  τους ευτέλισε σε βαθμό απαράδεχτο! Τέτοιο, που να προκαλεί πια αίσχος κι αποτροπιασμό!

Το Ελληνικό ύφος και ήθος εξέλειπαν από αυτούς.

 Το φαντασμαγορικό καρναβαλικό πλαίσιο κ η …μεγαλοπρεπής σεισοπυγία, μέσα στα οποία διεξήχθηκαν, δεν είναι ικανά να υποκαταστήσουν το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, τη λιτότητα, το «εύκοσμον» ύφος και  ήθος, σύμφωνα με τα οποία  διεξαγόταν στο παρελθόν.

Τους απολαύσατε!

Η προβολή τους υπήρξε μεγαλειώδης! Η διεξαγωγή τους λαμπρή! Όμως παρέλειψαν ν’ ανεβάσουν πάνω στο βάθρο απονομής των μεταλλίων το χρυσό, τον αργυρό και το χάλκινο κώλο, που βραβεύτηκαν!

 Γιατί, όπως τουλάχιστον ενημέρωσαν τα ΜΜΕ κ επέδειξαν μάλιστα και εικόνες, πολλοί κώλοι έλαβαν μέρος στο …αξιοπρεπές άθλημα!!!

Άραγε τους εκθέτουν στο «θεαθήναι» μόνο ή και τους θέτουν κ υπό δοκιμή των Κριτών…

 

Αγαπητοί μου,

Έχει καταστεί πια «ηλίου φαεινότερο», πως ό,τι πέσει στα χέρια του Σιωνισμού, αυτού του «Εμπόρου των Εθνών», όπως έχει χαραχτηριστεί κ επιβεβαιών’ η πραγματικότητα, αυτός το εμπορεύεται και συγχρόνως το ευτελίζει σε βαθμό απαράδεχτο!

 Ευτυχώς υπάρχουν και μετέχουν σ’ αυτούς ακόμη αθλήτριες κι αθλητές  στίβου, που έχουν ήθος και ύφος και προσωπικότητα. Υπηρετούν το αθλητικό ιδεώδες! Αγωνίζονται τίμια.  Με ψηλό το ήθος και το φρόνημα.

Όπως αποδείχτηκε, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει καθαρό πρόσωπο και παρουσία αξιόπρεπη κι αξιοσημείωτη στο διεθνή αθλητικό στίβο.

Ελληνίδες Αθλήτριες κ Έλληνες Αθλητές διέπρεψαν και σ’ αυτούς τους Αγώνες! Αναμετρήθηκαν με τους Συναδέλφους τους των άλλων Χωρών, με τρόπο έντιμο. Ιδεώδες αθλητικό.  Ήθος και φρόνημα ψηλό. Και, «για την Ελλάδα, ρε, γαμώ το», όπως και πρωτύτερα έκραξε Συνάδελφός τους! Κάτι, που εξοργίζει τους Σιωνιστές απάτριδες.

 Αρκετοί από αυτούς τους επίλεχτους Έλληνες είχαν επιδόσεις, που τους επέτρεψαν να πρωτεύσουν και να καταχτήσουν χρυσά, αργυρά, και χάλκινα μετάλλια. Να τιμήσουν την Ελλάδα, τις Οικογένειες, τον ιδιαίτερο Τόπο καταγωγής και το Πρόσωπό τους!! Να φέρουν επάξια τον τιμημένο τίτλο του Ολυμπιονίκη και με περηφάνια το Στεφάνι του Νικητή Ολυμπιακών Αγώνων, σε αθλήματα όντως στίβου κι όχι «πασαρέλας», καρναβαλικής ή  άλλης επίδοσης.  

Κατά την αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι κατά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων σ’ ένδειξη σεβασμού προς αυτούς και το Αθλητικό Ιδεώδες.

Κατά τη σημερινή πραγματικότητα οι πόλεμοι συνεχίζονται κατά τη διάρκειά τους, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Γεγονός που: Υποτιμά το αθλητικό ιδεώδες. Επιδειχτικά αδιαφορεί για την τέλεση αυτών των πολυεθνών Αγώνων. Εκβαρβαρίζει την Κοινωνία. Υποβιβάζει αυτούς.  Εξουδετερώνει, εκμηδενίζει, τη σημασία, το σκοπό και την αποστολή τους!...

Από την αρχαιότητα υπάρχει κ επιβάλλεται η ανταπόδοση στους Νικητές Αθλητές, από τις Πολιτείες και τις Πόλεις καταγωγής τους,  της δόξας και της τιμής, που αυτοί προσέφεραν σ’ αυτές με τις Νίκες που κατήγαγαν. Τιμούσαν  επάξια κ ισάξια όλους ανεξαίρετα τους Ολυμπιονίκες. Η συμβολική κατεδάφιση τμήματος των τειχών της γενέτειρας πόλης ήταν η ύψιστη τιμή, που αποδιδόταν στον Ολυμπιονίκη Αθλητή!...

Ιστορία. Παραδόσεις. Διδαχές. Διδάγματα. Όπως, κατά Πλούταρχο (Λυκούργος, 21):

Γέροντες: «Άμμες (και άμες) ποκ’ ήμες άλκιμοι νεανίαι».

Ώριμοι: «Άμμες δε γ’ ειμέν. Αι δε λης πείραν λάβε».

Έφηβοι - Παίδες: «Άμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες»…

Αυτά τώρα διαγραφήκανε;!

 «Ο …αέρας πήρε το …πανί από τα Ίμια»! «Πανί», η Δοξασμένη Ελληνική Σημαία, κατά τον  Εβραίο τότε «Πρωθυπουργό» της Ελλάδας Ααρών  Αβούρη! Μεγάλο καβούρι αυτός ο Τύπος, που κυκλοφορεί και προκαλεί ακόμη!!! Αλλά και τον Υπουργό του επί των Εξωτερικών μεγαλόσχημο γομάρι!! Σα δεν την αποκάλεσαν και κωλόπανο!!!

Το «πανί» αυτό, είπαν αυτοί πως το πήρε, ο …αέρας από  Εθνικό έδαφος! Από μικρό Τόπο της Ελληνικής Επικράτειας! Αυτό διατάχτηκαν να πουν από το State Departmen (Κρίστοφερ - Χόλμπρουκ), και είπαν τέτοια βρισιά για το Εθνικό Σύμβολο, προκειμένου να κρύψουν από τον Ελληνικό Λαό την πολιτική κ εθνική γυμνότητά τους από τη μια. Αλλά κι από την άλλη,  την αλήθεια για την αφαίρεση του Ελληνικού Εθνικού Συμβόλου από Τούρκους «κομάντος», με τις ευλογίες των Σιωνιστικών Η.Π.Α., από Ελληνικό έδαφος!...

 Υστερότερα, άλλοι κάψανε σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεων Ελληνικές Σημαίες μπροστά στο Μνημείο Ηρώων Ελλήνων πεσόντων «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» στο Σύνταγμα, κατά τις πορείες Διαδηλωτών!! Έδειξαν με τον τρόπο αυτό πόσο πολύ τιμούν και υπολήπτονται η μνήμη ΑΥΤΩΝ, οι οποίοι έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»!! Και μάλιστα μπροστά στο τιμητικό γι’ ΑΥΤΟΥΣ Μνημείο!! Μπροστά στα μάτια της διεθνούς Κοινής Γνώμης, της Αστυνομίας και της Τιμητικής Φρουράς του Μνημείου!!

 

Και μόνο αυτές τις προσβολές και την απώλεια έχομε υποστεί; Από το 1996 ως τα σήμερα έχομε απολέσει πολλά από τα πλούτη και την κυριαρχία μας ως Χώρα, ως Κράτος, ως Έθνος και γι’ αυτό:

«Με βαριά καρδιά και καημό μεγάλο»,

Ελλάδα μου, «Σου αφήνω γεια. Εν όψει βαρέως χειμώνος» με βροχές, θύελλες, καταιγίδες, σεισμούς, καταποντισμούς, πυρπολήσεις, «πρόσφυγες-μετανάστες», και λοιπά φαινόμεν’ ανάλογα με αυτά της Αποκάλυψης κ εμπλουτισμού της Κοινωνίας της Κρήτης με …Αρναούτες, Χαλικούτες, και λοιπούς εξευγενισμένους κ εκπολιτισμένους εποίκους…

Και: «Βοήθα, Παναγιά μου, για να  γλιτώσομε!

 Όλα Σου τα καντήλια να τ’ ασημώσομε» (Καρπαθιώτικο)!... 

                                        28.8.2016.       

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου