Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Απάντηση στα περί Σαγγαρίου κρωξίματα


                Απάντηση  στα περί Σαγγαρίου κρωξίματα     

                         και σε υστερόβουλες δηλώσεις

 

Οι εξελίξεις των προκλήσεων Ερντογάν δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ή έχει τρελαθεί ή εκφράζει απόψεις «Μεγάλων Δυνάμεων», που αποφεύγουν να εκφράσουν απευθείας αυτές.

 Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε οι «Μεγάλες Δυνάμεις», που επιθυμούν την ειρήνη, όταν δεν την παραβιάζουν οι ίδιες, πρέπει να επέμβουν άμεσα, πριν ο «τρελός» προκαλέσει θύματα.

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε ας παρουσιαστεί, με αξιοπρέπεια, η όποια «Μεγάλη Δύναμη» είναι που κρύβεται πίσω του. Αυτή  που, υποθετικά  τον εξωθεί και ν’ απαιτήσει αυτά, που η ίδια διεκδικεί μέσω αυτού, κατά τρόπο προκλητικό κι αναξιοπρεπή.

Ας υποβάλλει το αίτημα, την απαίτησή της. Κι αν αυτή είναι τεκμηριωμένη, δίκαιη, αντικειμενική, κι αποδεχτή από τη Διεθνή Κοινή Γνώμη, να της αποδοθεί το απαιτούμενο. Γι’ αυτό υπάρχουν και λειτουργούν ΟΗΕ, Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, υποθέτω, με αντικειμενικά κριτήρια.

Το να βγαίνει όμως κάθε μέρα ο Ερντογάν να καθυβρίζει, ν’ απειλεί και να προκαλεί την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, κι όποιον άλλο, από το πάλκο, εεε δεν είναι φυσιολογικό, ούτε κόσμιο, ούτε αρεστό, ούτε ηθικό, ούτε τίμιο, ούτε παλικαρίσιο, ούτε ανεχτό, για να συνεχιστεί περισσότερο. Αρκετά πια. Ως εδώ και μη παρέκει….

Η πρώτη δήλωση της κ. Μέρκελ προς τον Ανταποκριτή του ΑΝΤΕΝΑ, με την οποία εγκαινίασε τη νέα θητεία της στην Καγκελαρία δεν είναι καθαρή. Σύστησε συνάντηση και συμφωνία Τσίπρα – Ερντογάν.

Γιατί κ. Μέρκελ; Τι έχει να παζαρέψει ο Τσίπρας με τον Ερντογάν;  Την Ελληνική Επικράτεια; Από πού κι ως που;  Η Ελληνική Επικράτεια είναι καθορισμένη κι ασφαλισμένη με Διεθνείς Συνθήκες κι όχι με διμερείς. Τις Διεθνείς Συνθήκες, κατ’ έθος αιώνων, εγγυώνται οι Μεγάλες Δυνάμεις, που τις επιβάλλουν στις μικρές χωρίς και να τις ρωτήσουν.

Οφείλετε, λοιπόν, ως «Μεγάλη Εγγυήτρια Δύναμη» που συνυπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά κι ως προεξάρχουσα Δύναμη μέσα στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας, καλά ή κακά, αποτελεί μέλος κ η Ελλάδα, να πάρετε ξεκάθαρη θέση, κι όχι να μεταθέτετε τις ευθύνες της Γερμανίας στις αχαμνές πολιτικές πλάτες  του Τσίπρα.

Καθαρά πράματα: Αναγνωρίζετε τ’ ανατολικά όρια της Ελλάδας ως όρια της Ε.Ε. ή όχι; Αν τα αναγνωρίζετε, τότε γιατί δεν επεμβαίνετε;

 Αν πάλι δεν τ’ αναγνωρίζετε, τότε σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μέλος αυτής. Πρέπει, λοιπόν, αυτή να πάρει το καπελάκι της και ν’ αποχωρήσει από την Ε.Ε.. Κι ας ψάξει αλλού να βρει συμμάχους, που να μην την θάπτουν, αλλά να την στηρίζουν.

Τώρα, το που θα τους βρει, είναι άλλο θέμα…

Όσο δε για τις επικλήσεις του Ερντογάν στη  «νίκη» των Τούρκων κατά των Ελλήνων στο Σαγγάριο, θέλω να υπενθυμίσω, όχι μόνο σ’ αυτόν,  τον τρόπο που ο ντονμές  Μουσταφά Κεμάλ «νίκησε» τους  Έλληνες:

 -- Χρηματοδοτήθηκε από τους Εβραιοσιωνιστές  Μπολσεβίκους της ΕΣΣΔ.

 -- Απέσυραν  Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία, χωρίς να ενημερώσουν την Ελλάδα αιφνιδιαστικά παραμονή της μάχης στο Σαγγάριο τις δυνάμεις τους, που βρισκόταν σε τουρκικά εδάφη κι απασχολούσαν σημαντικές τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες αποδεσμεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν αιφνιδιαστικά πλευροκοπώντας τον Ελληνικό  Στρατό, που δε γνώριζε την αποχώρηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων για να προβλέψει και καλύψει τα ευαίσθητα σημεία.

 --Γερμανοί Αξιωματικοί διοικούσαν μονάδες τουρκικού στρατού και καθοδηγούσαν το τουρκικό επιτελείο.

 --Ο προδότης Πρίγκιπας Ανδρέας διέταξε υποχώρηση ολόκληρου Σώματος Στρατού, χωρίς λόγο, και προκάλεσε κενό στο μέτωπο, αλλά και παρέσυρε και τις μονάδες άλλων Σωμάτων, που βρισκόταν να μάχονται  κοντά προς το σώμα του.

 -- Στο λιμάνι της Σμύρνης ναυλοχούσαν πολεμικές μονάδες όλων των Μεγάλων Δυνάμεων, που αρνήθηκαν εγκληματικά να δεχτούν και κα διασώσουν ΑΜΑΧΟΥΣ  Έλληνες, που ζήτησαν σωτηρία στα πλοία τους όταν πυρπολήθηκε η Σμύρνη.

 ---Ο Ελληνικός Στρατός υποχώρησε με αξιοπρέπεια. Όχι νικημένος από τους τούρκους, αλλά προδομένος από τους νομιζόμενους συμμάχους της Ελλάδας.

 --- Η Βρετανία έσπρωξε τον ευφυή βλάκα Πρωθυπουργό της Ελλάδας σ’ αυτή την εκστρατεία.

  Αυτά μαρτυρεί η Ιστορία, που πουλημένοι προδότες επιδιώκουν την αλλοίωσή και την κατάργησή της, ώστε να μην είναι οι Έλληνες σε θέση ν’ αποδείξουν την αλήθεια και να στηρίξουν στο μέλλον τα Δίκαια των Ελλήνων, από τις ύπουλες αρπαχτικές διαθέσεις των καλών τους γειτόνων κι όχι μόνον αυτών…

                                                12.3.2018

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου