Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018


                                                              Κόσμος πάει κ έρχεται

 

 

  Ποιος στις χάρες μας! Κόσμος πάει κι έρχεται! Πανηγύρι! Παντρεύουν την κοπελιά μας! Παντρεύουν τη Μακεδονία μας! Χωρίς από τα Μασονάκια του σπιτιού κι άλλα,  καλεσμένα κι ακάλεστα. Ήρθαν και   Υψηλοί και ψιλοί επισκέπτες, για τα συχαρίκια!

 Πρώτος μας ήρθε ο Υψηλός Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin την περασμένη Δευτέρα 29/1. Επίσημο σκοπό της επίσκεψής του δήλωσε τη θεμελίωση Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Όμως εγώ το θεωρώ πρόσχημα. Και νομίζω πως, ήρθε ως προπομπός  του Νίμιτς. Ήρθε για να παινέσει το γαμπρό. Να επηρεάσει θετικά τ’ από εδώ μεριά συμπεθεράκια, ώστε ν’ αποδεχτούν την πρόταση γάμου. Αλλιώς, ο γαμπρός θα κλέψει τη Νύφη θέλοντας και μη! Οι Αλβανοσλάβοι Σκοπιανοί είναι μπακιροκέφαλοι. Ότι τους κόψει! Τα πιάνουν, βλέπετε, χοντρά. Πέψανε μια, δυο, πέντε, δέκα τον κουμπάρο  Νίμιτς. Καιρός να βάλουν νερό στο κρασί τους τ’ από εδώ συμπεθέρια. Γιατί αύριο, που θα ξανάρθει ο κουμπάρος, πρέπει να βάλουνε το Ναι τους, και να  τελέψει το προξενιό. Να μπουν  τα στέφανα, καλέ...

 Πήγε, βέβαια, και στη Θεσσαλονίκη ο κ. Πρόεδρος. Δεν είδα όμως να θεμελιώνει  Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Μνημείο υποθήκης του Εβραϊκού Έθνους στην  Ελληνική Θεσσαλονίκη. Σ’ αυτή τη Νύμφη του Θερμαϊκού, που πολλοί μένουν ερωτευμένοι μαζί της. Δυο με τρεις παλαμές χώμα πέταξε στη ρίζα ενός δέντρου κι αυτό ήταν όλο.  Έτσι στο μέλλον θα υπάρχει ακόμη μια μαρτυρία, ύστερ’ από αυτή του Εβραίου  Πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου, που είπε μέσα στο Κοινοβούλιο:

«Δεν πρέπει να είμεθα υπερβολικοί εις τας αξιώσεις μας, και δεν είναι πολιτικόν να τα θέλωμεν όλα ιδικά μας. Πέραν του Αλιάκμονος δεν είναι Ελλάς… Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πόλις Ελληνική, είναι Εβραιούπολις!!...»!!

Έφτασε, μήπως, η ώρα να πραγματοποιηθεί  τ’ όνειρο του Εβραοσιωνισμού; Πολλοί και πολύ μας την έχουν πέσει τελευταία…

Δε γνωρίζω τι διαμείφθηκε κατά την ιδιαίτερη συζήτησή των δυο Προέδρων Ελλάδας και Ισραήλ στο Προεδρικό Μέγαρο της Ελλάδας. Όμως γνωρίζω τη θερμή, φιλική, ενημερωτική, πατριωτική, προσφώνηση του μεν προς το δε.  Και τη σαφή, μεστή πατριωτικού περιεχομένου ενημέρωση πάνω στα καυτά προβλήματα, που αντιμετωπίζομε κατά το παρόν, που έγινε στον Υψηλό Επισκέπτη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Αυτή και παραθέτω στη συνέχεια καθώς και την απάντηση του Προέδρου του Ισραήλ κ. Ρουβίμ Ρίμλιν, με τη διευκρίνιση ότι οι υπογραμμίσεις, που  υπάρχουν στο κείμενο είναι δικές μου:

 

Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Φίλε,

Με ιδιαίτερη χαρά, εγώ και η σύζυγός μου, υποδεχόμαστε εσάς και την κυρία Rilvin στην Αθήνα.  Και τούτο διότι μου παρέχεται η ευκαιρία ν’ ανταποδώσω την θερμή φιλοξενία, την οποία μου επιφυλάξατε στο Ισραήλ.  Επισημαίνω δε ότι η φιλοξενία σας αυτή ήταν τόσο περισσότερο σημαντική για την Χώρα μου, όσο εξελίχθηκε σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η στήριξη του Ισραήλ, σ’ εκείνη την συγκυρία, είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

 

Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών μας βρίσκονται στο καλλίτερο δυνατό επίπεδο και με την πάροδο του χρόνου καθίστανται, είμαι βέβαιος, καλλίτερες και βαθύτερες. Σ’ αυτό συμβάλλει και η εξαιρετικά παραγωγική τριμερής συνεργασία μας, με την συμμετοχή και της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τα επιμέρους ζητήματα της συνεργασίας μας σ’ όλους τους τομείς, και ιδίως στον οικονομικό, στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα, θα τα συζητήσετε με την Κυβέρνηση.  Μένω λοιπόν σε ορισμένα γενικότερα θέματα των σχέσεών μας και, ειδικότερα, στα εξής:

Πριν απ’ όλα αισθάνομαι ευτυχής, διότι προ ολίγων ημερών υπέγραψα το προεδρικό διάταγμα, που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για την ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη. Εμείς, οι Έλληνες, θεωρούμε ότι το Μουσείο αυτό είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στην Ιερή Μνήμη των συμπατριωτών μας Εβραίων, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.  Πέραν τούτου, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί και ως λίκνο πολύτιμων διδαγμάτων για το μέλλον.  Με την έννοια ότι θα μας εμπνέει να μην ξεχνάμε ότι υπολείμματα του ναζισμού και της θηριωδίας του εμφανίζονται ακόμη.  Και ότι έχουμε χρέος, απέναντι στον Άνθρωπο και στην Δημοκρατία, να τα καταπολεμήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι ως την τελική τους εξάλειψη.  Δοθέντος ότι αποτελούν κίνδυνο για την ίδια την Ανθρωπότητα.

Προσεγγίζουμε τα μεγάλα ζητήματα, κυρίως στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή μας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να στρεφόμαστε εναντίον οποιουδήποτε τρίτου. Επιδιώκουμε την μακροπρόθεσμη προαγωγή της ειρήνης στην περιοχή, με άμεσο τέλος του πολέμου και βέβαια την εξάλειψη της τρομοκρατικής βαρβαρότητας του ISIS, που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.  Υποστηρίζουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα, που θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους.

Θεωρούμε τις στενές σχέσεις και την συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ στρατηγικής σημασίας, και για το Ισραήλ και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ούτως ή άλλως, το Ισραήλ, από πλευράς δημοκρατικών θεσμών και γενικότερου πολιτικού προσανατολισμού, βρίσκεται πιο κοντά στον χώρο της Δύσης και, ειδικότερα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Γι’ αυτό και στηρίζουμε την σύγκληση, το συντομότερο δυνατό, του Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ.

Επειδή κοινός παρονομαστής των σχέσεών μας είναι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, στο σύνολό του, ζητούμε από την Φίλη Χώρα σας την συμπαράστασή της στην αντιμετώπιση των Εθνικών Θεμάτων της Ελλάδας -που είναι και Θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Α. Το Κυπριακό -πρωτίστως διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα- πρέπει να λυθεί, το συντομότερο, αλλά με τον τρόπο που αρμόζει σε κράτος πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.  Και το Διεθνές, ιδίως δε το Ευρωπαϊκό, Δίκαιο δεν ανέχονται κράτος-μέλος με μειωμένη κυριαρχία, άρα δεν ανέχονται στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις τρίτων.  Και το Ισραήλ έχει πλήρη επίγνωση, πέραν των άλλων, του τι καταστροφικό προηγούμενο για την Διεθνή Κοινότητα και, πρωτίστως, για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργούσε η ύπαρξη κράτους, του οποίου την κυριαρχία επηρεάζουν ή και καθορίζουν, έστω και μερικώς, τρίτα κράτη.

Β. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της φίλης Τουρκίας. Όμως και εκείνη οφείλει πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, επομένως και του Δικαίου της Θάλασσας καθώς και της Συνθήκης της Λωζάννης. Η οποία καθορίζει επακριβώς και ανενδοιάστως τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γ. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της φίλης Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.  Πλην όμως, η προοπτική αυτή εξαρτάται πλήρως από την εκ μέρους του κράτους αυτού χρησιμοποίηση ονόματος που δεν αποπνέει αλυτρωτισμό και, άρα, δεν αμφισβητεί, κατ’ ουδένα τρόπο, το status quo των σημερινών συνόρων. Επομένως, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να άρει προηγουμένως, ως προς το όνομά της, όλα τα δείγματα αλυτρωτισμού και να επιφέρει τις συνακόλουθες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην έννομη τάξη της, προκειμένου να υπάρξει λύση ως προς το όνομά της και, άρα, ως προς την προοπτική της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δ. Στηρίζουμε, τέλος, την ευρωπαϊκή προοπτική της φίλης Αλβανίας.  Πλην όμως, η προοπτική αυτή εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ιδίως δε από τον σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με κορωνίδες τα δικαιώματα των Μειονοτήτων και το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία.

Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Φίλε,

Και πάλι σας καλωσορίζω.  Και εύχομαι Εσείς και η Σύζυγός σας να απολαύσετε την παραδοσιακή Ελληνική Φιλοξενία, σε όλες τις εκφάνσεις της.

 

R.RIVLIN (από ανεπίσημη μετάφραση): Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την εξαίρετη φιλοξενία που απολαμβάνουμε. Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που η σύζυγός μου, εγώ και όλο το Ισραήλ να μην γινόμαστε μάρτυρες της περίφημης ελληνικής φιλοξενίας. Χαρήκαμε που σας είχαμε μαζί μας στο Ισραήλ το 2016. Καθώς επίσης η συμμετοχή σας στην κηδεία του Προέδρου Σιμόν Πέρες – αιωνία του να είναι η μνήμη – συγκίνησε μέχρι τα βάθη της καρδιάς όλο τον λαό στο Ισραήλ για την πίστη που δώσατε στην κηδεία του ενάτου Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ.

 

Η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν έχουν μόνο γεωγραφική εγγύτητα. Υπάρχει στενή σχέση σε τομείς όπως ο πολιτισμός και το πολιτικό πνεύμα. Και οι σχέσεις μας έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ της Αθήνας και της Ιερουσαλήμ εδώ και χιλιετίες. Όλος ο κόσμος έχει μάθει για την ελληνική φιλοσοφία. Και θα σας έλεγα μάλιστα ότι υπάρχουν βουλευτές στην Βουλή, οι οποίοι μιλάνε και λένε προτάσεις του Θουκυδίδη χωρίς ενδεχομένως να ξέρουν ότι προέρχονται από εκείνον.

 

Οι μεταξύ μας σχέσεις όμως δεν σφυρηλατήθηκαν μονάχα στο παρελθόν. Βρίσκομαι εδώ σήμερα λόγω της μεγάλης μας φιλίας, η οποία και συνεχίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ και μας κάνει περήφανους. Όπως η απεραντοσύνη της θάλασσας, έτσι και η μεταξύ μας συνεργασία έχει πάρα πολλές προοπτικές. Θα έλεγα, προοπτικές που δεν γνωρίζουν σύνορα. Σήμερα έχουμε σε πολλούς τομείς συνεργασία. Έχουμε συνεργασία στον τομέα της γεωργίας, στον τομέα της ασφάλειας, στον τομέα τον στρατιωτικό, στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Καθώς επίσης και στον τομέα των υδάτινων πόρων και ιδιαίτερα στα θέματα αφαλάτωσης, η οποία μας έχει βοηθήσει πολύ λόγω των περιπτώσεων ξηρασίας τις οποίες έχουμε. Σήμερα μάλιστα που ανακαλύπτονται πηγές ενέργειας και κοιτάσματα, η συνεργασία μας για όλη την Μέση Ανατολή γίνεται ακόμα σημαντικότερη και αυτή βεβαίως περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Θα ήθελα, πριν μπούμε στα διεθνή θέματα, να σας ευχαριστήσω και να πω πόσο εκτιμώ την βοήθεια που προσφέρετε στους πρόσφυγες από την Συρία. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι και εμείς στο Ισραήλ, με την σειρά μας, περιθάλπουμε θύματα πολέμου χωρίς να ξεχωρίζουμε από πού έρχονται ή από πού έχουν χτυπηθεί. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου εδώ θα συμμετάσχω στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.  Και δράττομαι της ευκαιρίας, κύριε Πρόεδρε, να ευχαριστήσω την Εξοχότητά σας καθώς και την Κυβέρνηση της Ελλάδος για όλη την αμέριστη βοήθεια όσον αφορά την ίδρυση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, το οποίο θα σημάνει το «ποτέ πια». «Ποτέ πια στον αντισημιτισμό, ποτέ πια στον ρατσισμό». 

Εξοχώτατε, όπως σε πολλές χώρες, δεδομένου ότι ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο μικρός, συμβαίνουν πάντοτε ακόμα περισσότερες πολιτικές συρράξεις.  Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν «κόκκινες γραμμές», τις οποίες σε κανένα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τις προσπεράσει.  Η Ελλάδα και το Ισραήλ θέλουν να εξηγήσουν σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στους γείτονές τους ότι δεν είναι κατά τύχη, αλλά είναι ότι η μοίρα μας έταξε να ζούμε οι μεν δίπλα στους δε.  Όλος ο κόσμος, όλες οι χώρες, πρέπει να κατανοήσουν ότι αρκετά πια με τους πολέμους.  Περάσαμε ήδη δύο Παγκοσμίους πολέμους.  Αρκετά οι διενέξεις.  Πρέπει να βρεθεί λύση για την ασφάλεια.  Και πρέπει να βρεθεί λύση με βάση τον σεβασμό και την ασφάλεια και, πάνω απ’ όλα, χωρίς να προσπερνάμε αυτές τις γραμμές που προανέφερα, οι οποίες υπάρχουν από χιλιετίες και έχουν θεσπισθεί και για τις επόμενες γενιές. 

Όταν επισκέπτεσθε την χώρα μας ακούτε τα προβλήματα που έχουμε εμείς.  Όταν επισκεπτόμεθα εμείς την δική σας ακούμε τα προβλήματα που έχετε εσείς.  Ο στόχος μας όμως είναι να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με τρόπο τέτοιο, ο οποίος θα είναι καλός για όλους. 

Και πάλι, κύριε Πρόεδρε, εκ βάθους καρδίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για όλα όσα κάνετε, για τις ανοιχτές και καλές σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας.  Και να εκφράσω την ελπίδα ότι, πραγματικά, αυτές οι σχέσεις θα καρποφορήσουν ακόμα περισσότερο.  Και, πάνω απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Ελληνική Κυβέρνηση για όλη αυτή την πολύ καλή συνεργασία.  Και πάλι ευχαριστώ πολύ.  Να είσθε όλοι ευλογημένοι.  Η Ελλάδα και το Ισραήλ, η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ παρέμειναν στις θέσεις τους ισχυρές, ακόμα και αν πέρασαν από αυτές πάρα πολλές  αυτοκρατορίες.  Να είσθε σίγουρος, κύριε Πρόεδρε, ότι τόσο η Αθήνα όσο και η Ιερουσαλήμ θα ίστανται παντοτινά.

 Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  Να θυμίσω, κύριε Πρόεδρε – αφού σας ευχαριστήσω και πάλι – ένα γεγονός που, για μας, τους Ευρωπαίους, είναι πάρα πολύ σημαντικό.  Λέμε ότι το τρίγωνο εκείνο το οποίο εκφράζει τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, οι τρεις πυλώνες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι: Η Αθήνα για το Πνεύμα της και την Ελευθερία, είναι η Ρώμη για τους Θεσμούς και είναι  η Ιερουσαλήμ, για την διδασκαλία εκείνη που εκφράζει την Αγάπη και την Αλληλεγγύη.  Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.  Άλλο ένα σημάδι του πόσο κοντά είναι, όπως είπα προηγουμένως, και πόσο αισθανόμαστε ότι είναι κοντά εμείς, οι Ευρωπαίοι, το Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

R. RIVLIN: Επιτρέψτε μου μονάχα να προσθέσω, κύριε Πρόεδρε, ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα της Ελλάδος, η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας και, έτσι, θα ήθελα επίσης να πω, ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ευχαριστώ.

Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  Επιτρέψτε μου, στο τελευταίο αυτό ζήτημα να σας πω ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την θέση την οποία έχει διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση:  Το ζήτημα αυτό θα λυθεί όταν πρέπει, μέσα από τις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων και με την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Το τονίζω αυτό, κύριε Πρόεδρε.  Γνωρίζω τις θέσεις σας, αλλά η Ελλάδα, ως Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθεί αυτή την γραμμή που, σας τονίζω, διόλου δεν αλλάζει την βούλησή μας, όλων των Ευρωπαίων, να βλέπουμε το Ισραήλ ολοένα και πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Να τονιστεί ότι, με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο Πρόεδρος του Ισραήλ  απένειμε τιμητικές διακρίσεις και στους κ.κ. Ν. Παππά, υπουργό. Κων. Μητσοτάκη,  ολέθριο πρώην Πρωθυπουργό.  Γεώργιο Παπανδρέου, προδότη πρώην Πρωθυπουργό.  Σταύρο Ξαρχάκο, μουσικοσυνθέτη. κ.λπ., για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη καλών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ.

 

Την επαύριον δε, Τρίτη 30/1, «αφίκετο εν Αθήναις» κι ο ψιλός κουμπάρος Μαθιός Νίμιτς, Εβραίος κι αυτός. Επανέλαβε στα εδώ συμπεθέρια το σαρδάμ, που κάθε φορά που μας επισκέπτεται διατυμπανίζει. Ο άνθρωπος ζητά να πάρει  «γην και ύδωρ» να μεταφέρει στα Σκόπια. Έτσι, όπως οι Πρεσβευτές του Δαρείου ζήτησαν από τους Σπαρτιάτες Έλληνες 480 χρόνια π.Χ. Και, όπως ξέρετε, οι τότε Σπαρτιάτες τους έριξαν ζωντανούς σ’ ένα πηγάδι, για να πάρουν, τους είπαν, όσο νερό ήθελαν…

 Οι Σπαρτιάτες όμως δεν ήταν Μασόνοι σφουγκοκωλάριοι των Εβραιοσιωνιστών, όπως οι τωρινοί.

Και μάλιστα ο κρυφός Αρχηγός του ΚΚΕ ουρανοΜίκης Θεοδωράκης, που καταπρόδωσε την Ελλάδα στα 1974 στις ΗΠΑ και τώρα κατά τρόπο μαγικό, όσο και τραγικό, τον  επέλεξαν οι «Σύντροφοι» Μασόνοι  ομιλητή στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό! Ποιο; Τον ουρανοΜίκη προδότη!  Ο δ’ Εβραίος αχαραχτήριστος …Ααρών Σημίτης τολμά και μας παραδίδει μαθήματα διαχείρισης του Σκοπιανού εθνικής συνείδησης τύπου Ιμίων! Και όμως, δεν έχει ακόμη πληρώσει το λογαριασμό των Ιμίων κι όχι μόνο! Γιατί; Ποιος τον προστατεύει;

Έτσι λοιπόν καταντούμε σε  συλλαλητήριο - Μνημόσυνο του Ν. Ζαχαριάδη, με αρχιερέα το Θεοδωράκη!…

http://www.liberal.gr/admin/uploads/tzim%205.jpg

 Βλέπετε το πεντάχτινο αστέρι του Εβραιοσιωνισμού στο επίσημο όργανο του ΚΚΕ

 

Να μας πει, λοιπόν,  ο Θεοδωράκης, πιστεύει ακόμη αυτά που δημοσίευε ο «Ρίζος» στις 6.3.1932: “Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε διά της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία, Θράκη) που τις καταπιέζει και τις υποβάλλει σε μια αποικιακή εκμετάλλευση”.

  Ή, μήπως  συμμορφώθηκε με την «Κωλοτούμπα» του 6ου συνεδρίου ΚΚΕ κατά Δεκέμβρη του 1935; Πρεσβεύει, μήπως, σήμερα την «παραχώρηση ίσων δικαιωμάτων στις μειονότητες”.  Κι ότι: “Η αλλαγή του συνθήματος κάθε άλλο παρά αδυνάτισμα της δουλειάς μας στη Μακεδονία και ανάμεσα στις εθνικές μειονότητες σημαίνει. Αντίθετα, επιβάλλεται να δυναμώσουν οι προσπάθειες μας για την εξασφάλιση στις μειονότητες πλέριων δικαιωμάτων. Το Κόμμα δεν παύει να διακηρύττει πως τελικά και οριστικά το μακεδονικό ζήτημα θα λυθεί αδελφικά μετά τη νίκη της Σοβιετικής εξουσίας στα Βαλκάνια που θα σκίσει τις άτιμες συνθήκες των ανταλλαγών των πληθυσμών και θα πάρει όλα τα πρακτικά μέτρα, ώστε να εξαλειφθούν οι ιμπεριαλιστικές τους αδικίες. Μόνον τότε ο Μακεδονικός Λαός θα βρει την πλέρια εθνική του αποκατάσταση.» Από πού κι ως που οι Έλληνες αποτελούσαν μειονότητα στη Μακεδονία;

Από πού κι ως που ξεφύτρωσε Μακεδονική εθνότητα και βαφτίστηκαν οι Αλβανοσλάβοι «Μακεδόνες»;

Κάνομε Αγώνα Εθνικό-Χριστιανικό. Ή, μήπως, κάνομε αγώνα εθνικιστικό από τη μια και κομμουνιστικό άθεο από την άλλη;

 Που ζούμε στο 1878, στο 1904,  στο 1916, στο  1932 ή στο 1945;

 

    http://www.liberal.gr/admin/uploads/tzim%204.jpg

                 Αυτό αποτελεί κατάπτυστη προδοσία του Ελληνισμού

 

Ο Εβραιοσιωνισμός τότε  κατάφερε να  ρίξει στην παγίδα του τους Έλληνες.

 Το ίδιο προσπαθεί και τώρα, πριν από το τέλος, αλλά μέσα στη δίνη  του νέας μορφής Α΄Παγκόσμιου Πολέμου του 21ου αιώνα που διαβιώνομε. Έχει κουρδίσει τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης να κελαηδούν ακατάπαυστα, ώστε να μας ρίξουν σε νέο εμφύλιο, αν πούμε όχι στην απόπειρα των Αλβανοσλάβων  Σκοπιανών.

Οι  Μασόνοι της Βουλής και της Κυβέρνησης  μετατρέπουν ένα ΕΘΝΙΚΟ θέμα σε κομματικό. Και με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να θολώσουν τα πολιτικά νερά. Να πνίξουν το Εθνικό συμφέρον των Ελλήνων. Με μια στημένη επίδειξη πατριωτισμού, να ηρωοποιήσουν ένα προδότη για υστεροφημία! Να χειραγωγήσει η Μασονία κι αυτό τον Εθνικό Αγώνα.  Και τέλος να παραδώσει μια Κυβέρνηση εβραιοσιωνιστική τη Μακεδονία, διά των Αλβανοσλάβων, στον Εβραιοσιωνισμό!!

Όχι μόνο τ’ όνομα, αλλά στο σύνολό της τη Μακεδονία. Συμβάλλουν έτσι στην εφαρμογή  των σχεδίων του Εβραιοσιωνισμού, που προβλέπουν ίδρυση στην καρδιά των Βαλκανίων Μακεδονικού Κράτους, με την εφεύρεση «Μακεδονικού Έθνους»…

Προσπαθούν να μεταφέρουν το πόλεμο στα Βαλκάνια, όπως προσπαθεί κι ο Σουλτάνος να κάμει το ίδιο από την  πλευρά του Αιγαίου. Έτσι, ώστε ν’ αρχίζει «διά πυρός και σιδήρου» ο νέος αναδασμός των Βαλκανίων, όπως ήδη προχωρεί κι ο της Εγγύς και Μέσης Ανατολής.

                                                                                  3.2.2018

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου