Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΑΪΣΕΛ – ΜΠΛΟΥΟΥΟΥΜ!!




Μόλις που έχει περαάσει  μια βδομάδ’ από τις εκλογές της 25.1.2015 κ η Ελλάδα μπήκε στα πρωτοσέλιδα όλων των Εφημερίδων και μονοπωλεί την επικαιρότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Από Χώρα των Yesman’s ανέχτησε τη δυναμική και την πολεμική της αρετή κι αναδείχτηκ’ εκ νέου «σεβαστή προς τους φίλους και φοβερή προς τους εχθρούς». Κι αυτό το αναντράνισμα το χρωστεί στον επικεφαλής των οικονομικών Υπουργείων της νέας κυβέρνησης Γιάννη Βαρουφάκη και, φυσικά, στο νέο Πρωθυπουργό της Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ ήρθε στην Αθήνα, ξεπαπούτσωτος που λένε, πιστεύοντας ίσως ότι θα συναντούσε, όπως είχαν συνηθίσει να συναντούν τα Καλιαντρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια, κάποιο ψοφοδεή «Αδελφό», τύπο ζήτουλα με  το χέρι απλωμένο, κατά το «δώστε και σώστε». Και μη «γνώτω η Αριστερά σου, τι ποιεί η δεξιά σου»… 

Αντ’ αυτού όμως συνάντησ’ ένα παλληκάρι, που ευγενικά μεν, ορθόκοφτα δε, του έτριψε τα μούτρα. Έτσι, έβαλε την ουρά υπό τα σκέλη κι αναχώρησε, σα δαρμένο σκυλί του Εβραιοσιωνισμού.

Εεε, καιρός ήτανε! Είχαμε καταστεί πια «ρεντίκολα» στην πιάτσα. Ρεζίλι των σκυλιών μας είχε κάμει η «Μαφία» της Μασονίας των δυο Κομμάτων, που κυβερνούσαν ελέω Εβραιοσιωνισμού για δεκαετίες την Ψωροκώσταινα. Και για δεκαετίες ταϊζαμε από το υστέρημά μας τους γάτες και τα ποντίκια της «Μαφίας» των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων  φοροφυγάδων και φοροκλεφτών. Εεε, μα πια! Καιρός ήτανε ν’ ανοίξουν τα στραβά του Έλληνα, προτού τον μεταβάλουν σε κυριολεχτικά τυφλό ζητιάνο, όπως οι Βαβαροί στον καιρό του Όθωνα το ξακουστό παλληκάρι, το Ήρωα του Μεγάλου Αγώνα Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.

Ύστερ’ από το μπλούουουμ, που έπαθε ο Ντάισελμπλουμ – το λέει και τ’ όνομά του ότι θα το πάθαινε: «Ντάισελ, μπλουμ»! κι ας πρόσεχε -  η Άνγκελα, αντί για ονειρώξεις, παθαίνει εφιάλτες  στον ύπνο της! Βλέπει το Βαρουφάκη με νααα ένα μεγάλο …δάχτυλο να τις το κουνά επιτιμητικά κι απειλητικά, όπως εκείνο της …Αφροδίτης, που μας κουνούσε σ’ εμάς διά του Spiegel πρωτύτερα. Ξυπνά κ έχει καταπιωμένη τη γλώσσα της! Την πιάνουν σύγκρυα και τουρτουρίζει, όπως οι φτωχοί

              https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrEK25lUFly2NySFW5yMzSOgM2E5l-KQ92bIbLR43PoOiPq5V0

 

 

Έλληνες, που αντιμετωπίζουν το Γεναριανό χιονιά χωρίς ζεστά ρούχα, χωρίς σολιασμένα παπούτσια, χωρίς στεγανό κεραμίδι, έτσι, όπως η πολιτική της τους κατάντησε.  Εεε, καιρός της ήτανε. «Καιρός λαγού, καιρός λαγουδίνας», που λέει ο λόγος. Τώρα γύρισε το φεγγάρι…

Είχε πιστέψει, βλέπετε η Νοικοκυρά, πως ξεμπρόστιασε και τον Κάιζερ Γουλιέλμο και το Φύρερ Χίτλερ, κι ότι το Δ’ Ράιχ, που μεθοδικά έστηνε στις πλάτες των Yesman’s «Αδελφών» θα διαιωνιζόταν. Την πάτησε όμως στην Ελλάδα, όπως κι ο Χίτλερ στην Κρήτη. Κι αφήστε τον προπαγανδιστή της Ρίχτερ, που παρασημοφόρησε το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά πρόσφατα– τι ντροπή, μα την  αλήθεια κι αυτή! – να γράφει ό,τι θέλει…

Τώρα θυμήθηκε πάλ’ η Ευρώπη πως «οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»! Κι όλοι σπεύδουν να μιμηθούν το παράδειγμα του Έλληνα Πρωθυπουργού και να ρίξουν από τις πλάτες τους την Εβραιογερμανίδα.  Ακόμη κι ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Ραχόι, που ήρθε να συμπαρασταθεί στον τότε συνάδερφό του στην ταπεινωτική δουλεία, τώρα ζορίζεται να κερδίσει τις επί θύραις εκλογές στη Ισπανία, γιατί το παράδειγμα των Ελλήνων άνοιξε την όρεξη και των Ισπανών.

 Κ οι Βρετανοί, που κάθονται στην πάντα της Ε.Ε. κ έξω από το Ευρώ τώρα και τόσα χρόνια,  ψάχνονται τώρα για ένα νέο Τσώρτσιλ, έστω και Μασόνο σαν αυτό, αρκεί να ισοπεδώσει ξανά το Βερολίνο…

 Ακόμη κι ο χρωματιστός Πρόεδρος των Η.Π.Α. άρχισε να βγάζει κορώνες υπέρ της Ελλάδας. Όχι, βέβαια,  πως ξαφνικά την ερωτεύτηκε. Όχι! Αλλά, να. Δεν πάει τη Μέρκελ να του βγαίνει στο μπαλκόνι. Ξεχνά, βλέπετε, ότι εμείς θυμούμαστε πως μας την έκανε η Goldman sachs με τα σαπάκια, ενώ αυτός σφύριζε σε ρυθμό αφρικάνικου τουμπελέκι, κι ότι από ‘κει κ ύστερα πήραμε τον κατήφορο…

Όπως κ η Dawning street ξεχνά πως θυμούμαστε ποιοι εκβίαζαν για την είσπραξη των δανείων της Επανάστασης, του Όθωνα, του Τρικούπη κ.λπ. κ απειλούσαν τον Όθωνα, τον πράχτορά τους Γεώργιο Α’ και τους Γραικύλους «Αδελφούς» Πολιτικούς της Ψωροκώσταινας ακόμη και με πολέμους.  

 Ποια Golden boys ή αλλιώς χρυσοκάνθαροι τοκογλύφοι Εβραιομασόν’ ήταν οι δανειστές και πως οι Μεγάλες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις, με τις απειλές των Αυτοκρατόρων τους επέβαλαν στην Ελλάδα να τους πληρώνει, με άδικους και καταχρηστικούς συμβιβασμούς,  επιτόκια επαχθή και την απειλούσαν με πόλεμο, για να την εξαναγκλάσουν στην  είσπραξή τους και με καπέλο. Όχι τραγιάσκα, αλλά ρεμπούπλικα. Έτσι, όπως κάνει τώρα κ η φράου(λα) Μέρκελ…

Γι’ αυτό μην εμπιστεύεστε, Πρωθυπουργός κ Υπουργοί, τα δάκρυά τους. Είναι κροκοδείλια, όπως αυτά του «σήφη» του φράγματος Ποταμών

 Αλλοίμονο και τους εμπιστευτείτε πως θα συμπαρασταθούν στον Αγώνα που υποδύεστε. Θα Σας εξαπατήσουν σε πρώτη ευκαιρία. Μόλις αυτοί υποχρεώσουν την Εβραιογερμανίδα να ικανοποιήσει κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες ή άλλου είδους διαφορές, που τυχόν έχουν με τη Γερμανία. Μόλις πέσουν τ’ ανταλλάγματα. Μόλις τσεπώσουν το παραδάκι ή ό,τι άλλο.  Όλοι τους είναι «πλασιέ» των χρυσοκάνθαρων. τύποι Χριστοφοράκου ανώτερου επιπέδου. Δείτε και τον αποκάτω πίνακα, μέρος της «Λίστας Λαγκάρντ».

    

    λιστα λανγκαρντ σαμαρας 

             Απόσπασμα Λίστας Λαγκάρντ από το «Πρώτο Θέμα»

 

 

 

Η Berliner Zeitung γράφει με τίτλο πως «Η Αθήνα χρειάζεται μια ελάφρυνση». Και λέει πως το επιτόκιο «είναι τεράστιο για μια χώρα της οποίας η οικονομία έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος της και πλήττεται από ανθρωπιστική κρίση».

Η Frankfurter Rundschau με τίτλο «Το παραμύθι της βοήθειας»  ισχυρίζεται κ έχει δίκιο πως  «Οι πιστώσεις προς την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ανιδιοτελείς. Η γερμανική κυβέρνηση τις υπερασπίστηκε πάντα με το επιχείρημα ότι ωφελούν τη γερμανική οικονομία. Μέσω της “βοήθειας” προς την Ελλάδα προστατεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από μεγάλες ζημίες. Και δεύτερον βοήθησε την σταθερότητα της Ευρωζώνης και κατ’ επέκταση την γερμανική οικονομία. Οι πιστώσεις δεν δόθηκαν για να προφυλάξουν την Ελλάδα, αλλά για να προστατεύσουν τους πιστωτές από τις συνέπειες μιας τέτοιας χρεοκοπίας».

Η  Welt του Βερολίνου επισημαίνει πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας απομονώνει την Γερμανία κι αναφέρει επί λέξει: «Ο Τσίπρας είναι τη Δευτέρα στην Κύπρο, την Τρίτη στην Ιταλία και συναντάται με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις για τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και το Παρίσι. Μόνο μια χώρα παρακάμπτει η ελληνική κυβέρνηση: τη Γερμανία. Φαίνεται σαν όλοι στην Ευρώπη να μιλάνε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση – μόνο οι Γερμανοί είναι εκτός και μοιάζουν απομονωμένοι».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ε.Ε. διερευνά τις δυνατότητες για έναν συμβιβασμό με την Αθήνα», « αναφέρεται και στην πρόταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αντικατασταθεί η τρόικα από μια άλλη μορφή συνεργασίας. Στις οικονομικές σελίδες της ίδιας εφημερίδας επισημαίνεται πως η εκροή κεφαλαίων θέτει υπό πίεση την Αθήνα ενώ σε άλλο πολιτικό άρθρο υπογραμμίζεται ότι συνεχίζει να παραμένει ασαφές το πρόγραμμα της κυβέρνησης» (Deutsche Welle).

Ενώ ο Υπουργός Βαρουφάκης δήλωσε απευθυνόμενος προς τα Συνεταιράκια μας: «Αυτό που προτείνω στους εταίρους μας είναι ο συνδυασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος με σειρά μεταρρυθμίσεων. Βοηθήστε μας να μεταρρυθμίσουμε τη χώρα μας και δώστε μας ένα δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να τα καταφέρουμε. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ασφυκτιούμε και η χώρα θα απορρυθμιστεί αντί να μεταρρυθμιστεί».

Και τους πρότεινε την έκδοση δυο τύπων ομολόγων: «Ο πρώτος θα αφορά ομόλογα που θα συνδέονται με το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα οποία θα αντικαταστήσουν τα δάνεια διάσωσης και ο δεύτερος τύπος αυτός των «ομολόγων στο διηνεκές» (perpetual bonds), δηλαδή χωρίς λήξη, που θα αντικαταστήσουν τα ομόλογα τα οποία κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Εγώ όμως αυτά τα ψιλά οικονομικά δεν τα καταλαβαίνω. Και φαίνεται πως είναι κι άλλοι πολλοί στην ίδια συνομοταξία μ’ εμένα, πλην όμως αυτοί έχουν κι άλλου είδους κάλο στο μυαλό τους. Γι’ αυτό κι ο Υπουργός έκαμε «αναλυτική δήλωση» κ  είπε γι’ αυτούς κι όχι για μένα, που πάλι δεν έπιασα την αναλυτική  δήλωση, που λέει:

«Επειδή δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές στο Λονδίνο, o Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει:

«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε.

Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας».

Αυτό που δημοσιεύτηκε το ‘πιασα. Και χαίρομαι γι’ αυτό. Αλλά δε μας  κάνει λιανά τι σόι πράμα θα είναι οι δυο τύποι των ομολόγων… 

Αν όμως δε γίνεται να γίνουν πιο λιανά τα λιανά πράματα, που εγώ δεν καταλαβαίνω, τότε συγγνώμη για την ημιμάθειά μου. Όμως, επαναλαβαίνω,  και διευκρινίζω πως έπιασα τι θα πει:  «Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας». Μπράβο μου, εεε!

 Αλλά και μπράβο και στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό της, που «δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα» τους!!

 

    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQjI6Jw6PpeOsd4dO7_ApsZiT8qzwGLr8CZDXgSu8xcAla5ushUw Τώρα, τι να πω;! Που βρέθηκε αυτό το πλάνο με τον Πλάνο, που προσπαθεί ν’ αποπλανήσει το αθώο Κοριτσάκι και του κάνει ανήθικες προτάσεις  με το σήμα του Σατανά και των «Γκρίζων λύκων» ανάποδα;! Έλεος πια!  Πως μπήκαν στο γραφτό μου αυτοί οι Παπαράτσι κ έχωσαν αυτό το χωστό «εσταντανέ»! Έλεος πια! «Νισάφι»!!

                                                               Γράφτηκε στις 3.2.2014

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου